Hlavní obsah

Murray počítá s US Open i Roland Garros

Glasgow

Bývalá světová tenisová jednička Andy Murray počítá navzdory svým vleklým zdravotním problémům s účastí na US Open i Roland Garros, jež se budou konat v rychlém sledu v pozdním létě. Třiatřicetiletý Brit v této sezoně ještě nehrál ani před koronavirovou pauzou, protože doléčoval zhmožděnou pánevní kost z listopadového finále Davis Cupu.

Foto: Sport.cz

Andy Murray během karantény.

Článek

"Grandslamové turnaje budou mojí prioritou. Program je komplikovaný, ale samozřejmě chápu, proč to tak je," řekl Murray k nahuštěné termínové listině. Tenisová sezona se kvůli pandemii covidu-19 zastavila na začátku března a rozběhne se v polovině srpna. US Open má začít 31. srpna a přeložené antukové Roland Garros už 27. září.

"Kyčel je poslední tři nebo čtyři týdny lepší. Rozhodně lepší než v březnu. Cítím se poměrně sebejistě, protože mám docela natrénováno," uvedl trojnásobný grandslamový šampion, jenž se ode dneška představí na charitativním turnaji "Battle of the Brits", který organizuje jeho bratr Jamie.

Na grandslamu hrál Murray dvouhru naposledy před půldruhým rokem na Australian Open. Poté se podrobil druhé operaci problémové kyčle, po níž se dokázal vrátit na ATP Tour a dokonce získal tituly ve dvouhře a čtyřhře.

Dvojnásobný olympijský šampion si ani nestěžuje na přísné hygienické podmínky, které nejspíš budou na newyorském US Open panovat. "Pokud nám řeknou, že si smíme do areálu přivést jen jednoho člověka doprovodu, tak si vezmu fyzioterapeuta. S koučem můžu být ve spojení i na dálku," uvedl Murray, jehož během dvou období trénoval Ivan Lendl.

Reklama