Hlavní obsah

Po zápasech Adria Tour jsou pozitivní na koronavirus i Čorič a Troicki

Zadar
Aktualizováno

Po Bulharovi Grigoru Dimitrovovi měli pozitivní test na koronavirus také další účastníci tenisové Adria Tour Chorvat Borna Čorič a Srb Viktor Troicki. Druhý díl soutěže, kterou uspořádal první hráč světa Srb Novak Djokovič, byl v neděli v chorvatském Zadaru předčasně ukončen. Finále mezi Djokovičem a Rusem Andrejem Rubljovem se nehrálo poté, co Dimitrov po návratu do Monaka informoval o svém pozitivním testu.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Chorvat Borna Čorič v akci na tenisové Adria Tour v Zadaru.

Článek

Dnes přišel se stejnou zprávou Čorič, který se v sobotu utkal s Dimitrovem a poté i s Djokovičem. "Cítím se dobře, žádné příznaky nemám," uvedl na twitteru třiadvacetiletý hráč, kterému patří 33. místo ve světovém žebříčku. "Opravdu mě mrzí, že jsem někomu mohl způsobit problémy," napsal Čorič a vyzval všechny, s kým byl v posledních dnech v kontaktu, aby se nechali otestovat.

Pozitivní test měl i Troicki, který startoval pouze na úvodním turnaji v Bělehradě. Nakažený je podle srbských médií on i jeho těhotná manželka, dcera měla test negativní.

Podle chorvatských médií se nákaza koronavirem potvrdila také u kondičních koučů Dimitrova i Djokoviče. Negativní výsledky testů naopak mají třetí hráč světového žebříčku Dominic Thiem z Rakouska, který se zúčastnil jen prvního turnaje v Bělehradě, i Alexander Zverev. Němec, jenž hrál i v Zadaru, na sociálních sítích oznámil, že na doporučení lékařů půjde do karantény a v příštích dnech absolvuje další testy.

Podle chorvatských médií se nákaza koronavirem potvrdila také u kondičních koučů Dimitrova i Djokoviče. "Připravujeme karanténní ubytování pro pozitivně testované hráče i další účastníky, pracujeme na seznamu jejich kontaktů," řekl veřejnoprávní televizi HRT náčelník civilní obrany Zadarské župy Šime Vickovič. Úřady na výskyt koronaviru na tenisovém turnaji zareagovaly zpřísněním opatření v regionu, mimo jiné jsou zakázány návštěvy v nemocnicích a ústavech sociální péče.

Představitelé profesionálního okruhu ATP se zatím nechystají měnit plány na srpnový restart sezony, která je přerušená od března. V oficiálním prohlášení uvedli, že pokračují v plánování a úpravě preventivních opatření a bezpečnostních protokolů. Zároveň vyzvali "k přísnému dodržování zodpovědného sociálního odstupu a dalších zdravotních a bezpečnostních opatření, aby se zamezilo dalšímu šíření viru."

Tento týden měla Adria Tour pokračovat v Černé Hoře, ale kvůli uzavřeným hranicím byl turnaj již dříve zrušen. Finále se má začátkem července konat v bosenské Banja Luce, ale jeho osud je v současnosti nejistý.

Foto: Marko Djurica, Reuters

(Zleva) Viktor Troicki, Nenad Zimonjič, Dušan Lajovič, Novak Djokovič, Dominic Thiem, Grigor Dimitrov a Alexander Zverev pózují fotografům v Bělehradě během exhibičního turnaje.

Účastníci série si vysloužili kritiku při první zastávce v Bělehradě, kde se místo dodržování odstupu na kurtu objímali a poté slavili v klubu. Zápasy se hrály před zaplněnými ochozy. Djokovič odletěl nechat se otestovat do Bělehradu. "Musíme počkat na výsledky. Je v pořádku, nemá žádné příznaky," uvedl jeho mluvčí.

Reklama

Související témata: