Hlavní obsah

Muchová - Williamsová 6:3, 7:5Skvělý obrat! Muchová vyřadila dvojnásobnou vítězku US Open

New York/Praha

Slavného jména se nezalekla. Tenistka Karolína Muchová porazila na US Open Venus Williamsovou z USA 6:3, 7:5 a dvojnásobné vítězce turnaje uštědřila premiérovou porážku v prvním kole newyorského grandslamu. Američance nepomohla ani podpora její mladší sestry Sereny v jinak prázdném hledišti centrkurtu. Další soupeřkou Muchové bude 110. hráčka světa Anna Kalinská z Ruska. V turnaji skončili Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková i Jiří Veselý.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Karolína Muchová při utkání s Američankou Venus Williamsovou na US Open.

Článek

Siniaková nestačila na Kaiu Kanepiovou a Estonce podlehla hladce 1:6 a 2:6. Jediný český muž ve dvouhře neproměňoval brejkboly, využil pouze jeden z devíti, a s Francouzem Corentinem Moutetem prohrál po setech 4:6, 4:6 a 5:7. Kristýna Plíšková podávala ve druhém setu utkání s osmnáctou nasazenou Donnou Vekičovou z Chorvatska na výhru, ale nakonec prohrála.6:3, 6:7 a 4:6.

Dvacátá nasazená Muchová vzala Venus Williamsové v každém setu dvakrát servis. Ve druhém sice prohrávala 1:3 a 3:5, ale dokázala sadu otočit.

"Ani nevím, jak jsem druhý set otočila. Snažila jsem se udržet koncentraci, soustředit se na servis a nenechat se rozhodit stavem. Od začátku jsem chtěla být uvolněná, hrát svoji hru a jsem moc ráda, že jsem těžký duel zvládla. Zase získávám sebedůvěru ve své údery a nabírám sebejistotu," řekla Muchová v rozhovoru na kurtu.

Venus Williasová hrála hlavní soutěž US Open po dvaadvacáté, čímž překonala rekord Martiny Navrátilové. Všech předešlých jednadvacet duelů prvního kola ve Flushing Meadows zvládla, ale tentokrát s Muchovou prohrála.

Reklama