Hlavní obsah

Ósakaové tekly nervy, křičela a mlátila raketou. Po krachu plánuje další pauzu

New York/Praha

Další krach zažila v této sezoně bývalá světová tenisová jednička Naomi Ósakaová, když na svém oblíbeném US Open, kde v předchozích třech letech dvakrát získala titul, vypadla už ve třetím kole. Po porážce od osmnáctileté Kanaďanky Leylah Fernandezové přemýšlí o další pauze od tenisu. A moc neví, jak se svojí situací dál naložit.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Naomi Ósakaová se neubránila vzteklým výlevům.

Článek

Japonka sice vedla v zápase 7:6 a 6:5, jenže duel nedoservírovala, druhé dějství prohrála v tie breaku a třetí pak 4:6.

Favoritka tíhu okamžiku moc neunesla. Frustraci si vybíjela mlácením raketou, křikem a odpalováním míčků, za což vyfasovala i varování od rozhodčí.

„To moje chování mě opravdu mrzí. Vůbec nevím, proč jsem tohle dělala. Říkala jsem si přitom, že musím zůstat klidná, ale přišel prostě nějaký moment, kdy už to ve mně vybublalo," vysvětlovala na tiskové konferenci.

„Normálně mívám ráda tyhle výzvy. Ale v poslední době mě přepadnou úzkosti, když se věci nevyvíjí v můj prospěch. A myslím, že to i vy vidíte. Chovala jsem se jak malé dítě. Nejsem si úplně jistá, proč se mi teď tohle děje," vracela se aktuálně třetí hráčka světa k dění na kurtu poté, co zápas nedokázala ve druhé sadě dotáhnout do vítězného konce.

Čtyřnásobná grandslamová šampionka sice ovládla na úvod roku Australian Open, ale od té doby se začala propadat do výsledkové i mentální krize.

Z Roland Garros odstoupila po prvním kole po vlně ostrých reakcí na její rozhodnutí neúčastnit se tiskových konferencí. Přiznala, že má psychické problémy a i kvůli nim si naordinovala delší pauzu. Vynechala Wimbledon, pak se zúčastnila domácích olympijských her, kde slavnostně zapálila oheň, ale v samotném turnaji prohrála už ve třetím kole s Markétou Vondroušovou.

Experti jí nevěřili ani v roli obhájkyně titulu na US Open. A jejich prognózy se nyní naplnily. Ósakaová vyhrála jen v prvním kole nad Češkou Marií Bouzkovou. Ve druhém kole jí pak bez boje vzdala Srbka Olga Danilovičová a ve třetím pak její pouť turnajem ukončila až 73. hráčka světa Fernandezová.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Naomi Ósakaová končí na US Open už ve třetím kole.

Po porážce se svěřila, že se s psychickými problémy potýká neustále a chce si dát opět od turnajů pauzu.

„V poslední době se ani po výhrách necítím šťastná. Cítím spíš jen úlevu. A když prohraju, jsem hrozně smutná. To není podle mě normální. Myslím, že si od tenisu dám teď pauzu. Dostala jsem se do bodu, kdy se snažím zjistit, co vlastně chci dělat. Upřímně, teď vůbec nevím, kdy budu hrát příští tenisový zápas," dodala.

Reklama

Související témata: