Hlavní obsah

Neuvěřitelná oběť Halepové. Čeho se musela kvůli tenisu vzdát?

Praha

Někteří lidé se kvůli své kariéře vzdají čehokoliv. Rumunka doslova obětovala část těla, aby dosáhla vrcholové úrovně. Už jako teenegerka vyhrála juniorský titul na French Open, ale její tělo jí brzdilo.

Foto: Pool, ČTK

Halepová při semifinálové bitvě ve Wibledonu proti Ukrajince Svitolinové

Článek

Halepová, která se v sobotu utká se sedminásobnou wimbledonskou šampionkou Serenou Williamsovou, v 17 letech učinila zásadní rozhodnutí, podstoupila operaci na zmenšení prsou. Její velikost 34DD jí neumožňovala vyvinout na kurtu takovou rychlost, kterou by potřebovala.

„Jejich váha mě trápila, moje reakce nebyly tak rychlé, když jsem hrála, tak mi moje prsa vadila," cituje vítězku French Open z minulého roku britský list The Sun.

Foto: Facebook

Rumunská tenistka Simona Halepová před zmenšením prsou.

„Vadila mi i v běžném životě, věděla jsem, že musím na operaci, jinak nikdy nebudu moct být vrcholovou sportovkyní," dodala.

Od zákroku v roce 2009 začala stoupat žebříčkem vzhůru. Průlom v její kariéře nastal v roce 2013, kdy vyhrála 6 titulů na okruhu WTA a poprvé se podívala mezi nejlepších deset hráček světa. Na titul na grandslamu si však musela počkat až do roku 2018, kdy v Paříži ve finále porazila Sloane Stephensovou z USA.

Nyní má možnost vylepšit své osobní maximum na londýnské trávě a získat druhý grandslamový titul. Proti skvěle hrající Williamsové, která bude usilovat o svůj rekordní 24. titul z grandslamové dvouhry, to však bude mít těžké.

Reklama

Související témata: