Hlavní obsah

Kuzminová chce medaili i pro bratra

Pchjongčchang

Po trati pondělního stíhacího závodu doslova letěla, nikdo se jejímu běžeckému času nepřiblížil na méně než dvacet sekund. Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová měla také o motivaci navíc získat medaili i na třetích olympijských hrách v řadě. Ve stíhacím závodě na 10 km skončila stříbrná.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Vyčerpaná Anastasia Kuzminová v cíli biatlonové stíhačky.

Článek
Fotogalerie

„Jsem tady, abych bojovala o medaile pro celou svou rodinu. Chci získat ještě jednu pro svého bratra," vyznala se Kuzminová. Jejím sourozencem je Anton Šipulin, jenž má na svém kontě medaile z olympijských her i světových šampionátů, ale v Pchjongčchangu nezávodí.

Patří totiž mezi sportovce, kterým Mezinárodní olympijský výbor zatrhl účast na hrách v rámci sankcí po podvodech s dopingovými vzorky na předchozích ZOH v Soči, nepomohlo ani odvolání k Mezinárodní sportovní arbitráži.

„Samozřejmě mi tu chybí," přiznávala Kuzminová po zisku stříbra, k němuž se probila ze třináctého místa ze sprintu. „Do poslední chvíle jsem doufala, že tu bude moct závodit a před cestou do Koreje mě přišel vyprovodit na letiště. Řekl mi, že tu musím vyhrát jednu medaili pro Nasťu a jednu pro něj," uvedla vítězka sprintu z her ve Vancouveru i Soči.

Rodačka z Ťumeně Slovensko reprezentuje od roku 2008 poté, co jí v Rusku nevyšli vstříc s individuální přípravou po narození syna Jeliseje. V roce 2015 se jí narodila dcera Olívia.

Reklama

Související témata: