Hlavní obsah

Hokejisté vyrazili za Ledeckou. Chtěli jsme Ester pozdravit, říká Birner

Pchjongčchang

Od úterka už se plně věnují přípravám na čtvrtfinále se Spojenými státy, v pondělí si ale čeští hokejisté užívali v dějišti ZOH volného dne. Útočník Michal Birner vyrazil spolu s Michalem Řepíkem a Jakubem Nakládalem z přímořského Kangnungu do hor, kde viděli trénink Ester Ledecké na snowboardu a po něm se s olympijskou vítězkou ze super-G i setkali.

Foto: Ivana Roháčková

Ester Ledecká během snowboardového tréninku před olympijským závodem.

Článek

„Chtěli jsme Ester jen pozdravit, nechtěli jsme ji nějak víc vyrušovat. Měla za sebou první tréninkové jízdy na snowboardu po předchozích závodech na lyžích. Musí se do toho zpátky dostat. Ale byli jsme rádi, že se u nás zastavila a prohodili jsme pár slov. Popřáli jsme jí hodně štěstí," vyprávěl Birner.

Návštěvu za největší českou hvězdou probíhajících her si hokejisté předem domluvili s jejím týmem. Osobní setkání proběhlo až po tréninku, Ledecká totiž netušila, že se za ní hokejisté vypravili. „Je to stoprocentní profesionál a chce se hlavně soustředit sama na sebe,“ řekl levý křídelník čtvrté útočné formace českého týmu.

„Lyžování je úplně jiný svět. Přijde mi, že v něm panuje uvolněnější atmosféra. Bylo vidět, že si lyžaři i snowboardisté svůj sport hodně užívají," zjistil Birner.

Přestože na klubové úrovni působí ve švýcarském Fribourgu, zalyžovat si v zimě nechodí. „Jsem totální nelyžař. Ale ten sport se mi líbí, i když jsem větším fanouškem biatlonu, což je něco jiného," usmál se Birner.

Sounáležitost na olympiádě si užívá. „Každé setkání s jakýmkoliv českým sportovcem, ať už v olympijské vesnici, nebo jinde, je vždy příjemné. Oni nám taky drží palce, stejně jako my jim. Jsme tady jako jedna velká rodina, panuje tu fakt příjemná atmosféra," neskrývá Birner nadšení.

Reklama

Související témata: