Hlavní obsah

Ledecké začne akce, jejíž jméno se nesmí vyslovit. Hrozně se těším, hlásí

Pchjongčchang

V pondělí vypukne olympiáda i pro jednu z největších hvězd české výpravy Ester Ledeckou, čeká ji obří slalom. Zatím ne ten snowboardový, v němž bude největší favoritkou, ale představí se na lyžích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká.

Článek

Za použití slova olympiáda se v jejím týmu dál vybírá pokuta v eurech, Ledecká se vrcholnou sportovní událostí nechce příliš stresovat.

Zatím absolvovala tři tréninky na trati v Jongpchjongu. „Sníh je bílý a studený, mám za sebou tři tréninky a jak mi to šlo, je spíš otázka pro Banyho," stručně odkázala přes svého manažera lyžařská svěřenkyně Tomáše Banka.

Zahájení nesledovala

Obří slalom se jede v pondělí dopoledne (ve 2.15 a 5.15 SEČ). „A hrozně se těším, jako na každý závod," ujišťuje dvaadvacetiletá unikátní obojživelnice. Je jasné, že o její příběh bude velký zájem, vždyť nikdo jiný zatím na olympiádě nejezdil na lyžích i snowboardu. „Novináři zatím kontaktují spíše mého agenta Viktora," uvedla Ledecká.

Páteční slavnostní zahájení vynechala, ani v televizi většinu nesledovala. „Nechala jsem se zavolat jen, když nastupoval americký tým, protože jsem chtěla vidět Mikea (Trappa), svého tréninkového partnera, jinak jsem se nedívala," hlásila Ledecká, které se zatím vyhnuly brzké budíčky od dopingových komisařů, kterým neunikli třeba biatlonisté či rychlobruslařka Martina Sáblíková.

„S místními kontrolami ještě zaplaťpánbůh zkušenost nemám, ale dřív nebo později to přijde. Snad to nebude hodně brzo ráno, nebo pozdě večer," doufá Ledecká, která se tradičně maximálně koncentruje na své závody, proto ani neplánuje návštěvy dalších sportovišť. „Jsem spíš z těch, kteří radši sportují, než se dívají," vysvětluje.

Reklama

Související témata: