Hlavní obsah

Pančochová se do akce nedostala. Ale je ve finále!

Pchjongčchang
Aktualizováno

Nejelo se. Vítr znovu úřadoval, všech 27 snowboardistek včetně Šárky Pančochové nakonec postoupilo automaticky do pondělního finále slopestylu (2:00). Kvalifikace byla zcela zrušena, ač se původně po opakovaném odkladu měla jet zítra.

Foto: Issei Kato, Reuters

Ostrý vítr nakonec nepustil snowboardistky do kvalifikace slopestylu.

Článek
Fotogalerie

Pančochová, první ze tří velkých českých dámských trumfů na prkně (vedle Evy Samkové a Ester Ledecké), marně čekala, že vyrazí na trať. Začátek měl být v 5:30, ale kvůli počasí byl opakovaně posunut až na 6:15 a nakonec na zítřek, protože ani po půlhodinovém čekání se silný vítr neuklidnil. Všechno ale nakonec bylo úplně jinak. Kvalifikace nebude, do bojů o medaile pustí všechny závodnice.

„Foukalo tornádo největší. Do finále postupují všichni," komentovala rozhodnutí organizátorů na sociálních sítích Pančochová, která byla ve slopestylu na minulých hrách v Soči pátá.

Pančochová měla bojovat o jedno z dvanácti míst ve finále. Absolvují ho ale nakonec všechny přihlášené závodnice. Podle informací Mezinárodní lyžařské federace FIS se pojede jen na dvě jízdy místo obvyklých tří.

Vítr, jehož rychlost na horách přesahovala 70 km/h, si dnes v Koreji už vynutil změny v programu alpského lyžování v podobě přeložení plánovaného sjezdu mužů na čtvrtek. Podmínky navíc komplikuje mráz, muži odjeli finále slopestylu v teplotách kolem -13 stupňů Celsia.

Reklama