Hlavní obsah

Vichr zase úřadoval. Slalomářky vyjedou do branek až v pátek

Pchjongčchang
Aktualizováno

Soutěže v alpském lyžování na olympijských hrách v Pchjongčchangu pronásleduje komplikace za komplikací. Výjimkou nebyl ani středeční slalom žen. Pořadatelé kvůli silným poryvům větru, přesahujícím rychlost 100 kilometrů v hodině, start několkrát odložili. Situace se ale nelepšila a tak nakonec závod přesunuli na pátek. Na start čekaly marně tři české reprezentantky - Martina Dubovská, Gabriela Capová, Kateřina Pauláthová.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Pracovník technické čety před startem olympijského slalomu žen.

Článek
Fotogalerie

Silný vítr byl rovněž důvodem toho, že program alpského lyžování začal až v úterý. Odložen byl nedělní sjezd mužů i pondělní obří slalom žen, oba závody se pojedou až ve čtvrtek. První olympijské medaile se tak v Jižní Koreji rozdaly až v mužské kombinaci, kterou v úterý vyhrál Rakušan Marcel Hirscher.

Na startu mělo být ve středu 83 slalomářek včetně českého tria Martina Dubovská, Gabriela Capová, Kateřina Pauláthová. Největší favoritkou pátečního slalomu je i dál trojnásobná mistryně světa - Američanka Mikaela Shiffrinová. V pátek se na olympijských hrách pojede i superobří slalom mužů.

Představitele MOV zatím situace s alpským lyžováním neznepokojuje. Podle mluvčího Marka Adamse je na odložené závody v programu her stále dost času. "Pokud by vítr foukal ještě 15 dnů, byl by to problém, ale v současnosti je to stále v pořádku. FIS (Mezinárodní lyžařská federace) je na takové případy zvyklá, musí se vyrovnávat s větrem, s přívaly sněhu i s jeho nedostatkem," řekl.

První kolo pátečního slalomu začne podle upraveného plánu ve 2:00 SEČ, hodinu před super-G, druhé odstartuje v 5:15. Počasí v Koreji každopádně znemožnilo konání už třetí soutěže ve sjezdovém lyžování.

Reklama

Související témata: