Hlavní obsah

Dvořák nejlepším z českých sdruženářů. Zlato obhájil Němec Frenzel

Aktualizováno

Německý sdruženář Eric Frenzel obhájil na olympijských hrách v Pchjongčangu zlato v závodě na středním můstku. Stříbro stejně jako před čtyřmi lety v Soči získal Japonec Akito Watabe, třetí byl Rakušan Lukas Klapfer. Nejlepší z českých reprezentantů Miroslav Dvořák obsadil 21. místo. Tomáš Portyk skončil na 24. a Ondřej Pažout na 34. pozici. Lukáš Daněk byl už po skoku diskvalifikován.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Německý sdruženář Eric Frenzel se raduje z obhajoby zlata.

Článek
Fotogalerie

Frenzelovi byl po skoku až pátý, ale na desetikilometrové trati dokázal ztrátu 36 sekund na první místo smazat a nakonec vyhrál s náskokem 4,8 sekundy před Watabem. Japonský reprezentant opět promarnil možnost stát se prvním neevropským vítězem olympijského závodu severské kombinace v historii. Klapfer na německého vítěze ztratil 18 sekund.

Devětadvacetiletý Frenzel, který po skoku ztrácel na třetího Watabeho osm sekund, rozšířil sbírku úspěchů o čtvrtou medaili z her, na kontě už měl i bronz a stříbro ze závodů družstev. Pětkrát také vyhrál Světový pohár a získal dvanáct cenných kovů z mistrovství světa včetně pěti zlatých medailí.

Dvořák po skoku figuroval na 28. místě, v běhu si však polepšil o sedm příček a do cíle dorazil se ztrátou 2:32 na Frenzela. Od jedenácté pozice, kterou by si vyrovnal nejlepší individuální výsledek na olympijských hrách, dělila třicetiletého reprezentanta jedna minuta.

V běhu si polepšil také Portyk, který byl po skoku hned za Dvořákem. Pohoršil si naopak úřadující juniorský mistr světa Pažout, který se propadl z 22. příčky. Překvapivý vítěz skokanské části Rakušan Franz-Josef Rehrl doběhl jako třináctý.

Reklama

Související témata: