Hlavní obsah

Hvězda Shiffrinová vzdala na OH start ve sjezdu. Zaměří se na kombinaci

Pchjongčchang

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová vzdala po úpravě programu sjezdového lyžování na olympijských hrách plánovaný start ve středečním sjezdu. Vedoucí žena Světového poháru, jež zahájila soutěže v Pchjongčchangu triumfem v obřím slalomu, se rozhodla soustředit na kombinaci, kterou dnes pořadatelé kvůli nepříznivé předpovědi počasí přesunuli z pátku na čtvrtek.

Foto: Mike Segar, Reuters

Americká hvězda Mikaela Shiffrinová na ZOh sjezd nepojede.

Článek

Pro Shiffrinovou tak z vysněného útoku na pět zlatých medailí, o kterém mluvila před čtyřmi lety v Soči, nic nezbylo. V Koreji nakonec nastoupí jen do tří závodů.

Dvaadvacetiletá Američanka si dva závody ve dvou dnech vyzkoušela v prvním olympijském týdnu, kdy také s programem zamíchalo počasí. Na úvodní vítězství ve čtvrtečním v obřím slalomu ale nedokázala ve slalomu navázat a místo obhajoby zlata ze Soči skončila až čtvrtá. Poté se odhlásila se sobotního superobřího slalomu, který skončil nečekaným triumfem Ester Ledecké.

"Ačkoliv bych moc chtěla v olympijském sjezdu nastoupit, je pro mne vzhledem ke změně programu důležitější soustředit energii na přípravu na kombinaci," uvedla v oficiálním prohlášení Shiffrinová, jež v rychlostních disciplínách naplno prorazila do špičky až v poslední sezoně. V prosinci v Lake Louise oslavila ve sjezdu první vítězství ve Světovém poháru.

Reklama