Hlavní obsah

Po bolestivém zranění musí český snowboardista na závod asi zapomenout

Pchjongčchang

Bolestivé naraženiny si z tréninku na disciplínu Big Air odnesl snowboardista Petr Horák. „Dával pěkná dvojitá salta, ale s tím by byl v závodě do počtu. Jsem rád, že zkusil i trojité, jenže se nepovedlo, zlomil prkno a sotva chodí,“ hlásil reprezentační kouč Martin Černík.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Český snowboardista Petr Horák.

Článek

„Byl to neskutečný pád, vystoupal do výšky a spadl jak dlouhej, tak širokej. V bezvědomí nebyl, vyšetřili jsme ho, prošel poliklinikou, udělali jsme rentgeny a nic zlomeného nemá," líčil lékař olympijského týmu Jiří Neumann.

„Je silně pohmožděný v oblasti třísel, pánve a boku. Až ráno vstane, bude rozlámaný ještě víc, protože se to rozleží. Máme ho pod kontrolou, ale do závodu s největší pravděpodobností nepůjde," dodal doktor.

Kvalifikace je na programu ve středu v 1.30 českého času, s Horákovou účastí příliš nepočítá ani Černík. „S velkou pravděpodobností ho do závodu nepustíme, protože na soutěž na takovéto úrovni musí být člověk připravený na sto procent a on není," prohlásil.

Horák není prvním českým snowboardistou, který na vlastní kůži poznal tvrdost korejských svahů. Z tréninku si odnesla monokl i Kateřina Vojáčková, zranění kotníků při snowboardkrosu utrpěly Kateřina Louthanová i Vendula Hopjáková.

Reklama