Hlavní obsah

Kučerová skončila ve skikrosu čtrnáctá. Finále ovládly Kanaďanky

Pchjongčchang
Aktualizováno

Skikrosařka Nikol Kučerová vypadla v Pchjongčchangu ve čtvrtfinále olympijského závodu, i tak ale vylepší 24. místo ze Soči. Osmadvacetiletá česká reprezentantka v těsné druhé jízdě ještě v polovině trati útočila na druhé postupové místo, nakonec ale obsadila poslední čtvrtou příčku. V konečném hodnocení figuruje na čtrnácté příčce. Finále ovládly Kanaďanky. Zlato si odveze Kelsey Serwaová, stříbro bere Brittany Phelanová a bronz patří Švýcarce Fanny Smithové.

Foto: Issei Kato, Reuters

Česká skikrosařka Nikol Kučerová (druhá zleva) se statečně prala se silnými soupeřkami ve čtvrtfinále olympijského závodu. Nakonec ale skončila poslední.

Článek
Fotogalerie

Serwaová dnešním triumfem zkompletovala svou sbírku zlatých medailí. Na X-Games ovládla skikros v roce 2016, z roku 2011 má titul mistryně světa.

Kučerová, jež v kvalifikaci zajela 13. čas, prošla z osmifinále ze druhého místa za Sandrou Näslundovou. Se švédskou úřadující mistryní světa prohrála i ve čtvrtfinále, z prvního místa v jejich jízdě postoupila stříbrná z MS v Sierra Nevadě Švýcarka Fanny Smithová. V konečném účtování nakonec bere česká reprezentantka čtrnácté místo.

Hned v úvodní osmifinálové rozjížďce skončily naděje na obhajobu zlata pro Marielle Thompsonovou z Kanady. Nejrychlejší žena kvalifikace krátce po startu upadla a soutěž pro ni skončila.

Stejně jako závod mužů poznamenalo i soutěž žen několik pádů. V saních záchranářů opustila po delším ošetřování na trati areál jednadvacetiletá Kanaďanka India Sherretová, o jejím stavu zatím nejsou bližší informace.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu - akrobatické lyžování:
Ženy - skikros:
1. Serwaová
2. Phelanová (obě Kan.)
3. Smithová (Švýc.)
4. Näslundová (Švéd.),
v malém finále:
5. Baronová (Fr.)
6. Anderssonová (Švéd.)
7. Lüdiová (Švýc.)
8. Kennedyová-Simová (Austr.),
ve čtvrtfinále:
9. Ofnerová (Rak.)
10. Bergerová Sabbatelová (Fr.),
...14. Kučerová (ČR).

Reklama