Hlavní obsah

Kanadský malér na olympiádě. Skikrosař čelí obvinění z krádeže auta

Kanadský skikrosař Dave Duncan, jeho manželka a manažer byli na olympijských hrách v Pchjongčchangu zadrženi kvůli krádeži auta a řízení v opilosti. Incident potvrdil i Kanadský olympijský výbor, jména zadržených však na rozdíl od médií neuvedl.

Foto: Sport.cz

Kanadský skikrosař Dave Duncan.

Článek

"Můžeme potvrdit, že osoby z našeho týmu jsou vyšetřovány, protože v pátek kolem půlnoci nebo v sobotu nad ránem měli incident s policií," citovala agentura Reuters šéfa kanadského výboru Chrise Overholta. "Všichni s vyšetřovateli spolupracují, protože to bereme velmi vážně," dodal.

Trojice obviněných podle policie nastoupila do prázdného a nastartovaného hummeru, který stál u chodníku. Poté s ním odjeli a zastavila je až policie. Vůz řídil manažer, který byl proto obviněn také z řízení pod vlivem alkoholu. Pokud prokuratura nedojde k závěru, že šlo o závažný zločin, vyváznou všichni s pokutou a budou moci odcestovat ze země.

Pětatřicetiletý Duncan v Pchjongčchangu obsadil ve skikrosu osmé místo. Na kontě má dva vítězné závody ve Světovém poháru a stříbro a bronz z X-Games.

Reklama