Hlavní obsah

V Brně ožil olympijský park, připraven je i v Ostravě

Miroslav HomolaSport.czPrávo

V jednom z nejvýraznějších pavilonů brněnského výstaviště - pod kopulí slavného „zetka“ odstartoval v pátek v jedenáct dopoledne Olympijský festival Brno. Pro návštěvníky, kteří nechtějí jen pasivně sledovat na velkoplošné obrazovce po celou dobu olympiády přenosy z korejského dění je připravena celá řada sportovišť. V okolí pavilonu Z je to například běžecký okruh, škola snowboardingu, různé trenažéry a podobně. Park pro nejširší veřejnost je připraven i v Ostravě.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Před vstupem na olympijský festival musí každý projít kontrolou.

Článek

Brno - OH park, otevření

Brno - OH park snowboard

Brno - OH park lyžování

Brno - park cvičení

„Park jsme v Brně začali stavět 15 ledna. na obou sportovištích, tedy v Brně i v Ostravě se bude o návštěvníky ve směnách starat dohromady 360 dobrovolníků. kapacita v Brně je v pavilonu Z a jeho okolí 12 000 lidí denně," uvedla za organizátory manažerka olympijských parku Brno a Ostrava Martina Kučerová.

V Brně se bude na sportovištích denně konat olympijský víceboj, při kterém bude denně sportovat přes 400 dětí. Velký zájem o vystoupení už nahlásily také různé sportovní kluby, které Olympijský festival využijí i jako prezentaci vlastní činnosti. „Neustále se nám hlásí další školy, školky, kteří se chtějí akcí zúčastnit a co je potěšující, že o festivaly je i velký zájem z řad důchodců," uvedla Kučerová.

Reklama

Související témata: