Hlavní obsah

Chceme, aby na OH všichni více vydělávali, hlásí Alibaba, nový sponzor MOV

Pchjongčchang

Velké plány má v budoucnosti s olympijskými hrami čínská internetová společnost Alibaba, která se před rokem stala jedním z hlavních sponzorů Mezinárodního olympijského výboru. Zakladatel firmy Jack Ma během návštěvy v Pchjongčchangu uvedl, že chce pomocí moderních technologií více propojit olympijskou vesnici a sportoviště, vylepšit technologie používané na hrách a také zajistit pro všechny zúčastněné více peněz.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Ilustrační snímek.

Článek

"Chceme, aby na olympijských hrách všichni více vydělávali. Pořadatelská města, organizační výbory, sportovci i sponzoři," řekl podle agentury Reuters Ma, s majetkem v hodnotě přes 50 miliard dolarů jeden z nejbohatších lidí v Asii.

Alibaba podepsala s MOV smlouvu do roku 2028. Zatímco podle vyjádření šéfa olympijského hnutí Thomase Bacha mohou některé projekty společnosti začít fungovat už velmi brzy, podle Maa se objeví nejspíš až na příštích zimních hrách v Pekingu za čtyři roky. Zatím se jedná spíš o koncepty.

V Pchjongčchangu má firma několik stovek zaměstnanců, kteří se seznamují s chodem her. Alibaba chce přispět k úspěšnému průběhu olympiád vyspělými technologiemi a také touto cestou pořadatelům ušetřit náklady.

Reklama

Související témata: