Hlavní obsah

Hlavně nespadnout, říkala si Kim Ju-na při zapalování ohně

Pchjongčchang

Několik měsíců věděla někdejší krasobruslařská hvězda Kim Ju-na, že jí připadne čestná úloha zapálit oheň na stadionu při slavnostním zahájení olympijských her v Pchjongčchangu. I když má za sebou množství velkých soutěží před početným publikem, bála se, aby vše zvládla bez chyby.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Olympijský oheň podle očekávání zapálila krasobruslařka Kim Ju-na.

Článek
Fotogalerie

Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu zahájil ohňostroj

"Před tolika lidmi jsem přece jenom nevystupovala. Navíc když startujete v soutěžích, máte šanci chybu později napravit, což tentokrát nešlo. A sledovali mě všichni," uvedla olympijská vítězka z Vancouveru a dvojnásobná mistryně světa.

Před zapálením ohně předvedla 30.000 diváků na stadionu na malé ledové ploše na úrovni horní části tribun něco málo ze svého krasobruslařského umění. "Když jsem byla na ledě, tak jsem všechny ty lidi na stadionu neviděla. Myslela jsem jen na to, že nesmím spadnout nebo něco pokazit," uvedla sedmadvacetiletá čestná ambasadorka her.

Pochodeň převzala od dvou hokejistek společného korejského týmu. "Při zkouškách jsme se nepotkaly, takže jsem měla trochu obavy. Jen jsme po sobě hodily očima, víc jsme nestihly," řekla Kim Ju-na, která ukončila kariéru po hrách v Soči, kde ji nečekaně porazila domácí Adelina Sotnikovová.

Při spekulacích o tom, kdo zapálí oheň, byla jasnou favoritkou. "Byla to pro mě velká čest a nezapomenutelná chvíle, že jsem se mohla předvést na bruslích a zapálit oheň," uvedla korejská sportovní hrdinka.

Reklama