Hlavní obsah

Vytvoříme dobrý tým, věří Hadamczik, ale při sledování NHL trne hrůzou

Jan Škvor (Soči)Sport.cz

S napětím bude sledovat poslední dva hrací dny zámořské NHL před olympijskou pauzou a mačkat si palce, aby k němu nepřiletěla podobná zpráva jako minulý týden, kdy musel ze soupisky pro hry vyškrtnout zraněného Vladimíra Sobotku. Kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik je i tak přesvědčený, že Češi v Soči vytvoří silný tým.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Alois Hadamczik při tréninku národního týmu v Soči

Článek

„Sobotka měl hrát ve druhém útoku s Krejčím a Voráčkem. Myslel jsem, že to bude hodně silná lajna. Vláďa je odolný hráč, který skvěle zvládá osobní souboje, umí dát gól, navíc dobře brání a vyhrává buly," vypočítává trenér přednosti forvarda St. Louis, který o olympiádu přišel kvůli poraněnému kolenu.

„Když jsem se to dozvěděl, v první moment tomu nechcete věřit. Řekli jsme si, že si zavoláme ještě za dva dny. Jenže pak nakonec vidíte, co ukázal rentgen... Musíme pracovat s jinými hráči, nic jiného se ani dělat nedá," prohlásil Hadamczik, který místo Sobotky povolal Martina Erata. Jestli ale půjde o výměnu post za post, ještě prozrazovat nechce.

„Na to je ještě dost času," zůstává v tomto směru klidu, zatímco při sledování výsledků NHL trne hrůzou, aby mu ze sestavy nevypadl ještě někdo další. „To víte, že se bojím. Sleduju zápasy s přáním, aby všichni dohráli a nemuseli jsme dělat další změny."

Hadamczik: Stojím si za tím, že Barinka sem patří

Zatímco zámořská média český celek za kandidáty na některou z medailí nepovažují, Hadamczik je přesvědčený, že jím vybraný celek svou kvalitu má. „Vůbec mi nevadí, že s námi nepočítají. Ano, v Americe jsou sebevědomí, vybírali z obrovského počtu kvalitních hráčů. Nejdřív nás ale musejí porazit, až pak si mohou něco říkat. My máme taky dobré kluky, kteří se navíc umějí stmelit. Když budou naši hráči zdravotně v pořádku, věřím, že vytvoříme dobrý tým," hlásí trenér, kterému vadila hysterie okolo nominace obránce Michala Barinky.

Ten je totiž Hadamczikovým zetěm, proto někteří jeho nominaci brali jako protekční. „Různé ty zavádějící články byly hodně zbytečné. Měli jsme se jako Češi spojit a nechat případnou kritiku až na dobu po turnaji," říká kouč na adresu vítkovického zadáka.

„Nebylo pro něj jednoduché, aby se s tím vším vypořádal. Ale podle mě podává takové výkony, že sem patří. Za tím si stojím," prohlašuje Hadamczik.

Reklama