Hlavní obsah

Pančochová přidala další pády, ale už žádné kladivo. Na U-rampě do finále nepostoupila

Roza Chutor
Aktualizováno

Snowboardistka Šárka Pančochová nepojede na olympijských hrách v Soči finále závodu v U-rampě. Česká freestylistka spadla v semifinále v obou jízdách a mezi šestici postupujících se nevešla. Celkově v Soči skončila šestnáctá, o dvě místa hůř než před čtyřmi lety ve Vancouveru. Její karamboly ale zdaleka nebyly tak bolestivé jako hororové přistání ve slopestylu.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Šárka Pančochová v U-rampě.

Článek

V první semifinálové jízdě Pančochová spadla po pátém skoku. Neměla ideální rychlost, odrazila se brzo a dopadla příliš dolů do rampy. Přisedla si na sníh a za svoji jízdu dostala od rozhodčích jen 34 bodů, což ji řadilo na deváté místo.

V druhé jízdě se proto musela zlepšit. V brýlích bez skla se rozjela odhodlaně, první skok měla vysoký, ale před druhým ztratila rychlost. Při třetím zkoušela frontside 720, ale znovu se jí nepovedl, spadla a s olympijskou soutěží se rozloučila.

"V té druhé jízdě jsem nahoře udělala chyby. Proto jsem musela sáhnout k tomu těžkému skoku, ale ani v jedné jízdě se mi nepovedl," řekla Pančochová. "Samozřejmě jsem chtěla dneska v semifinále lepší jízdu, myslím, že finále se mohlo povést, ale nevadí," dodala s tím, že olympiádu v Soči si užila.

Brýle měla bez skel kvůli umělému světlu, které se ve dvojitém skle láme. "Dělají mi pak problémy odrazy světel, takže si to sundávám, protože moc dobře nevidím," vysvětlila. Obroučky si ale nechává. "Mám to jako ochranu, kdybych spadla na pusu, abych si neodřela čumák. Také mi drží vlasy, které mi pak nelítají, je to funkční," doplnila.

Pátá žena z nedělního slopestylu, v němž měla těžký pád a náraz hlavy na zem přirovnávala k ráně kladivem, postoupila z kvalifikace díky zlepšení v druhé jízdě. V té první jako v semifinále spadla, ale za druhou dostala 66,25 bodu, což na semifinále stačilo.

Finále pojede dvanáct snowboardistek. První šestice postoupila přímo z dvou kvalifikačních skupin a druhá šestice je doplní ze semifinále. Boj o medaile začne v 18:30 SEČ, favoritkami na stupně vítězů jsou především Australanka Torah Brightová a Američanky Hannah Teterová s Kelly Clarkovou.

Reklama

Související témata: