Hlavní obsah

Svindal po neúspěšném průběhu her v Soči skončil

Krasnaja Poljana

Norský lyžař Aksel Lund Svindal ukončil kvůli problémům s alergií a únavě své účinkování na olympijských hrách v Soči. Po neúspěšných závodech v Krasné Poljaně tedy nebude ve středečním obřím slalomu obhajovat bronz z Vancouveru.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Aksel Lund Svindal zůstal v Soči za očekáváním.

Článek

Majitel kompletní sady medailí z předchozích her Svindal byl pasován na jednoho z největších favoritů lyžařských závodů i v Soči. Jednatřicetiletý Nor však nenaplnil předpoklady a nezískal ani jeden cenný kov - ve sjezdu byl čtvrtý, v superkombinaci osmý a v super-G coby obhájce zlata sedmý.

"Necítí se moc dobře. Bere prášky na alergie. Vydal spoustu energie a nepodařilo se mu ji po závodech načerpat zpět," uvedl Svindalův kouč Havard Tjörhom. "Proto jsme se rozhodli, že dáme přednost tomu, aby se uzdravil a načerpal síly pro zbytek sezony Světového poháru," dodal. Svindal je v průběžném pořadí SP druhý za Rakušanem Marcelem Hirscherem.

V obřím slalomu neměl urostlý Nor navzdory zisku bronzu z Whistleru patřit k největším adeptům na medaili, letos v této disciplíně pouze jednou skončil v elitní desítce. V závěrečném slalomu už startovat neměl.

Reklama

Související témata: