Hlavní obsah

Čeští volejbalisté na úvod kvalifikace prohráli se Slovenskem

POPRAD

Čeští volejbalisté v prvním zápase kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2009 prohráli se Slovenskem. V Popradu v pátek domácímu týmu podlehli 1:3 na sety a do tabulky skupiny A si připsali první porážku.

Článek

Slováci byli českými přemožiteli ve skupině kvalifikace o předchozí evropský šampionát a více se jim dařilo i dnes. Čeští volejbalisté nastoupili bez blokaře Martina Lébla, kterého na palubovku nepustilo zraněné rameno, a soupeři měl od začátku navrch. Hned v úvodu zápasu několikrát zablokovali české útoky, vytvořili si náskok a ten už nepustili.

Z tlaku se čeští volejbalisté nevymanili ani ve druhé sadě, i když trenér Zdeněk Haník zamíchal sestavou. I pod taktovkou nahrávače Jaroslava Škacha, jenž nahradil Lukáše Ticháčka, se Češi prosazovali v útoku o poznání méně než slovenští hráči.

Ve třetí sadě se v útoku chytili Marek Novotný s Ondřejem Hudečkem, kterým zdatně sekundoval univerzál David Konečný. I když se v této herní činnosti stále nedařilo středovým hráčům, stačilo to na prodloužení zápasu.

Čtvrtá sada byla naprosto vyrovnaná, od její poloviny se týmy střídaly ve vedení. Koncovka však nakonec patřila slovenským svěřencům italského trenéra Emanuele Zaniniho, které z ochozů hnaly bezmála dvě tisícovky diváků. "Myslím, že jsme zápas prohráli se slovenským nahrávačem Masným, který hrál výborně," shrnul zápas asistent českého trenéra Jan Svoboda.

Čeští volejbalisté se mohou o nápravu pokusit v sobotu, kdy se od 17:30 utkají s Ukrajinou. Ta v pátek porazila bez ztráty setu Rumunsko.

Kvalifikace na ME:
Slovensko - ČR 3:1 (21, 19, -18, 23)
Rozhodčí: Sodia (Rak.), Wolf (Švýc.). Čas: 128 min. Diváci: 1800.
Sestava ČR: Ticháček, Novák, Král, Konečný, Baranek, Rak, libero Kryštof - Škach, Holubec, Hudeček, M. Novotný.
Ukrajina - Rumunsko 3:0 (21, 19, 21).

Reklama

Související témata: