Hlavní obsah

Celníci na Tour prohledali auto otce bratří Schlecků

Francouzští celníci během čtvrteční 18. etapy Tour de France prohledali vůz Johnnyho Schlecka, otce lucemburských cyklistů Andyho a Franka, který jel do středy ve žlutém trikotu vedoucího závodníka. Podle agentury Reuters hledali celníci zakázané látky, žádné však nenašli.

Článek

Celníci nejprve zastavili vůz s lucemburskými novináři a vzápětí prohledali také Schleckův vůz. Stalo se tak zhruba 35 kilometrů po startu dnešní 196,5 kilometru dlouhé etapy z Bourg d'Oisans do St. Etienne. Vůz Johnnyho Schlecka poté pokračoval dál v cestě, musel však jet za autem celníků.

V posledních francouzští celníci často kontrolují doprovod závodníků na Tour a zjišťují, zda nepřepravuje dopingové látky. "Hledali jsme dopingové látky, ale výsledek byl negativní, takže jsme ho (Schlecka) nechali jet," řekl Reuters mluvčí celníků.

Agentura AP doplnila, že celníci objevili ve voze medikamenty, které zabavili a prozkoumali. Šlo však pouze o běžné léky. "Proč bych u sebe měl zakázané látky? Moji synové jsou čistí. Jak by také nebyli, po těch všech testech, kterými procházejí...," uvedl otec Schleck pro rádio RTL.

Frank Schleck přišel ve středeční královské etapě do Alpe d'Huez o žlutý trikot. V průběžném pořadí za vedoucím týmovým kolegou Španělem Carlosem Sastrem zaostává o minutu a 24 vteřin. Andy Schleck je v čele pořadí jezdců do 25 let o minutu a 58 sekund před Romanem Kreuzigrem.

Reklama