Hlavní obsah

Takhle bychom byli proti Finům bez šance, ví Růžička

VANCOUVER

Hrubě nespokojený byl kouč českých hokejistů s tím, co předvedli jeho svěřenci v zápase s Lotyši. Do čtvrtfinále sice po výhře 3:2 po prodloužení postoupili, ale nebyli daleko od velké blamáže.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér českých hokejistů Vladimír Růžička udílí pokyny svým svěřencům.

Článek

Co udělá takový zápas s mužstvem? Může ho nakopnout, že přežilo kritický okamžik? V to doufám. Ale jestli chceme postoupit přes Finy, musíme hrát mnohém lépe než dnes, jinak jsme bez šance. Nestálo to za moc, musíme víc bruslit, nebylo to takové jako v minulých zápasech.

Čím si to vysvětlujete? Chtěli se už šetřit na Finy? To nevím, ale vypadalo to jak první utkání s Lotyši v bledě modrém. Tam jsme ale vedli o čtyři góly a už si to pohlídali, tady jen o dva. Udělali jsme chyby a Tomáš Vokoun nám vychytal vítězství. Vždyť z 50 střel jsme dali tři góly, to je málo.

Blesklo vám hlavou, že může být konec? Za stavu 2:2 určitě, dostali jsme se do problémů. Těch chyb bylo hodně a oni je dokázali využít. I když u Lotyšů naši hráči stáli, nechali je zakončit.

Navíc udělal český tým spoustu zbytečných faulů. To je další věc. Hráli jsme ve třech proti pěti, to tam Tomáš udělal zázračný zákrok. Ty fauly byly nesmyslné, ráno se na to ještě jednou podívám, protože to není normální, co jsme předváděli.

Spadl vám velký kámen ze srdce po vítězné trefě David Krejčího? Otočil jsem se a šel jsem do kabiny. Splnili jsme první dílčí cíl, postup do čtvrtfinále, ale tím hlavním cílem je medaile. Ale ten vítězný gól byla krásná akce, pěkně si to dali, David hraje výborně.

Jak jste byl spokojen s efektem velkých změn v sestavě, které jste provedl před zápasem? Bylo to dobré, ale jak odešel Jarda Jágr, museli jsme hrát na jedenáct útočníků. Přemýšlel jsem, že tam přesunu Blaťáka, ale už na to nedošlo, pak jsme hráli jen na tři útoky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články