Hlavní obsah

Pražský tým FUJ mistrem republiky v kategorii mix pro rok 2011

O víkendu se v Hluboké nad Vltavou uskutečnilo letošní mistrovství republiky v kategorii smíšených družstev. Soutěž ovládly pražské týmy, které obsadily první čtyři příčky. Vítězem se poprvé v historii stal tým FUJ.

Foto: David Novák

Pražský tým FUJ - mistr republiky v kategorii mix pro rok 2011.

Článek
Fotogalerie

Do Hluboké nad Vltavou se sjelo 14 týmů z různých koutů republiky, aby bojovaly o již osmý mixový titul. Této kategorii doposud vládly dva týmy - Prague Devils se čtyřmi a Žlutá zimnice se třemi tituly. Oba také patřily k hlavním favoritům na letošní titul.

V sobotních zápasech v základních skupinách tyto předpoklady splnily a s přehledem si zajistily účast ve čtvrtfinále. Dalším postupujícím bez porážky byl tým Terrible Monkeys, který si poradil s týmy Atruc z Plzně a píseckými PeaceEgg.

Nejzamotanější situace byla ve skupině C, kde se tři týmy porazily navzájem. Překvapením byla především porážka třetího nasazeného týmu FUJ z Prahy, který prohrál s Východním blokem. O postupu z prvního místa rozhodlo vzájemné skóre, které měl nakonec nejlepší favorit skupiny, tým FUJ.

V nedělních čtvrtfinálových zápasech nedošlo k žádnému překvapení a postoupily všechny čtyři nejvýše nasazené týmy. I když namále měli čtvrtí nasazení Terrible Monkeys, kteří svedli velkou bitvu s týmem Velká Morava.

Po většinu zápasu to na velkou bitvu nevypadalo, když si Monkeys vypracovali poměrně brzy náskok, který si udržovali až do skončení času. V tu chvíli vedli o pět bodů a stačilo jim jednou skórovat, aby utkání skončilo. Ale začali dost nepochopitelně kazit a dovolili Velké Moravě, která naopak nechybovala vůbec, postupně náskok stáhnout a stav vyrovnat. Rozhodoval poslední bod, který nakonec Monkeys proměnili a postoupili do semifinále.

Tam narazili na tým Žluté zimnice, obhájce titulu. Ve velmi vyrovnaném utkání nezopakovali špatný konec zápasu z čtvrtfinále a favority porazili o tři body 11-8. Ti nezvykle chybovali až moc a zbyl na ně letos boj o třetí místo.

V druhém semifinále se utkali FUJ a Prague Devils. Utkání mělo překvapivě jednoznačný průběh a to ve prospěch týmu FUJ, který zcela dominoval a zvítězil 13-7. Bylo tak jasné, že letošní titul vyhraje někdo nový než v předešlých sedmi letech.

Do finále lépe vstoupili hráči FUJ, kteří rychle odskočili o dva body, ale Monkeys se vrátili zpět a měli dokonce možnost vést o bod, ale nevyužili ji a poločas prohráli 5-8. Po poločase se zvedli a měli šanci vyrovnat na 8-8, ale svou příležitost opět promarnili. FUJ odskočili o dva body a tento náskok si udrželi až do konce. Zaslouženě tak finále vyhráli 11-9 a získali svůj první titul v mixové kategorii.

Bronz nakonec získává Žlutá zimnice, která porazila v boji o třetí místo Prague Devils o tři body. Pro Prague Devils to bylo první venkovní mistrovství republiky bez medaile od roku 2002, kdy skončili čtvrtí v kategorii open. Spirit of the game patří stříbrnému týmu Terrible Monkeys.

Konečné pořadí:
1. FUJ A
2. Terrible Monkeys
3. Žlutá zimnice
4. Prague Devils A
5. 3SB
6. Velká Morava
7. Kulatá šachovnice
8. Atruc
9. Východní blok
10. Prague Devils B
11. PeaceEgg
12. Prague 7
13. FUJ B
14. T.R.E.E
Spirit of the Game: Terrible Monkeys

Reklama