Hlavní obsah

Kunratická znovu lákala. Rekord vyrovnán, zvítězili Procházka a Sekyrová

Nadšenci se znovu sešli na tradičním místě. Opět se při Velké Kunratické bojovalo o každou sekundu. Ve hře byl i rekord. Tedy jeho vyrovnání. A povedlo se! Karel Šerpán si připsal šedesátý start! A vyrovnal dalšího staršího pána - Jiřího Horáčka, který si ze ztráty výsadního postavení v historické tabulce účastníků tradičního listopadového běhu na jižním okraji Prahy nic nedělal.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Velká kunratická lákala i při 78. ročníku všechny věkové kategorie.

Článek

"Když to vyjde, za rok jsem tu zase," sliboval Šerpán, který dovršil těžko uvěřitelnou šestou desítku startů. A byl středem pozornosti kamer ČT více než ti nejrychlejší.

Vyhrál orientační běžec Jan Procházka, 3100 metrů s tradičním brutálním výstupem na Hrádek a několika brody při 78. ročníku zvládl v čase 11:34,8 minuty. Na ženské trati posedmé v řadě zvítězila Ivana Sekyrová, 1330 metrů zaběhla za 4:46,4.

Druhý mezi muži byl Ondřej Fejfar se ztrátou přes 12 sekund, třetí místo obsadil Petr Pechek, který byl o další více než tři sekundy zpět.

Druhá žena v cíli Pavla Havlová zaostala za vítězkou zhruba o tři sekundy, třetí byla Kamila Gregorová. Na delší trati přes Hrádek byla nejrychlejší bývalá lyžařka Eva Skalníková (14:00,1).

Tradiční závod znovu přilákal stovky odvážlivců, odstartovalo 1954 účastníků, z toho 147 žen.

Reklama