Hlavní obsah

VIDEO: Boxer titulový duel nedokončil. Ztratil vědomí a v nemocnici zemřel

PRAHA

Zemřel. Boxerský zápas neodboxoval do konce. Po posledním úderu se Roman Simakov sesunul k zemi. Sergej Kovaljov se zatím radoval z výhry, nikdo nepředpokládal, jak vážně na tom Rus je. Za chvíli ho na plachtě odnesli, ale bylo pozdě, obhajoba titulu organizace WBA v polotěžké váze pro něj skončila tou největší možnou porážkou, ve čtvrtek zemřel.

Zápas Kovaljov vs. Simakov

Článek

Simakov byl převezen do nemocnice v Jekatěrinburgu, ale už nenabyl vědomí, lékaři mu nedokázali pomoct. „Mohu jen říci, že jeho smrt je nyní vyšetřována,“ řekl Igor Maruzov, člen Ruské boxerské federace.

Ruský boxer se ocitl na zemi už v šestém kole, ale vstal a pokračoval. Poté od Kovaljova inkasoval hodně ran do hlavy a v sedmém kole byl zápas ukončen. Simakov boxoval svůj jedenadvacátý zápas, a teprve podruhé prohrál. Profesionální kariéru odstartoval v roce 2008.

„Mým cílem bylo Simakova porazit, ne ho zabít. Po čtvrtém kole jsem si všiml, že s ním něco není v pořádku. Můj poslední úder nebyl tak silný jak ten, který inkasoval předtím,“ řekl k tragické události Kovaljov.

Reklama