Hlavní obsah

Jan Veselý exkluzivně o životě v NBA: Během Vánoc se přestěhuju do svého!

Jediný český basketbalista v zámořské NBA Jan Veselý se bude celou sezónu pravidelně dělit se čtenáři deníku Právo o své zážitky ve slavné lize. Dnes, těsně před startem soutěže, přinášíme jeho první vyprávění.

Foto: Petr Horník, Právo

Český basketbalista Jan Veselý

Článek

„Problémy s kyčlí, které způsobovaly ostré bodání v boku a kvůli tomu jsem ani nemohl hrát generálku ve Philadelphii, po dvoudenním klidu a rehabilitaci odeznívají, takže od čtvrtka už zase trénuji. Rentgen neukázal žádný vážnější problém, spolu s fyzioterapeuty děláme vše pro to, abych byl na pondělní premiéru proti New Jersey připraven.

Ještě předtím oslavíme s přítelkyní Evou společně Vánoce ve Washingtonu. Na štědrovečerním stole budeme mít kuře, které mi vždycky doma vařila maminka. Kapra nejím, takže Eva si musela dovézt vlastní zásoby.

Už jsem taky domů posílal první várku dárků. Kupoval jsem tady především elektroniku, na seznamu přání, co najít pod stromečkem, byl taky iPod. Mám ještě nakoupené nějaké drobnosti, ale ty předám rodičům, až se sem za mnou přiletí podívat.

Eva tu bude až do úterý a ještě se stihne podívat na náš první zápas ve zkrácené sezoně, pak ale poletí domů. Čeká nás totiž týdenní trip čtyř zápasů na hřištích soupeřů, takže je zbytečné, aby tady sama zůstávala.

Konečně už mám ve Washingtonu i vyhlédnutý byt. Klub mi dal k dispozici člověka, který mi ho pomohl hledat a vypadá to, že bych se tam mohl už během Vánoc přestěhovat z pronajatého apartmánu. Zatím bydlím dva bloky od haly, takže nepotřebuji auto.

Stejně k tomu, abych si mohl zažádat o americký řidičák, musím kromě pracovního víza mít přidělené číslo pojištění. Do konce roku by mě ho ale snad měli vydat, pak si budu moct pořídit i telefon na paušál. Na nic dalšího moc nebyl čas, ještě jsem se nebyl ani podívat v centru na vánoční výzdobu.

Překvapilo mě, jak silně v Americe vnímají zprávu o úmrtí Václava Havla, dokonce se o tom se mnou bavil i náš trenér. Chtěl jsem vyjádřit soustrast černou páskou na dresu, chyběl mi k tomu ale souhlas vedení NBA.

Držte nám, prosím, palce, aby se Wizards povedl vstup do sezóny a příště se ozvu první lednovou sobotu.“

foto:

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články