Hlavní obsah

Kalabiška si v pětatřiceti zahraje poprvé v kariéře základní skupinu. Bral by do ní West Ham

Výhrou 1:0 v odvetě play off Konferenční ligy na stadionu AIK Stockholm stvrdili fotbalisté Slovácka definitivně historický postup hradišťského klubu do základní skupiny soutěže. Krajní obránce Jan Kalabiška přesto nebyl s výkonem svého týmu zcela spokojený.

Foto: TT / Nilsson Petter Nils, ČTK

Jan Kalabiška v hlavičkovém souboji

Článek

Jaké jste viděl nedostatky?

V prvním poločase to nebylo z naší strany úplně ono. Zkazili jsme dost balonů. Domácí na nás zpočátku docela vlítli, ale naštěstí nebyli tak skvěle individuálně vyspělí jako předtím v kvalifikaci Evropské ligy fotbalisté Fenerbahce Istanbul. Takže jsme tlak AIK ustáli.

A ve druhé půli jste po vaší akci rozhodli. Zdálo se, že jste měl čtvrt hodiny před koncem dost sil na rychlý únik po levé straně a následnou přesnou přihrávku před brankou zakončujícímu Sinjavskému...

Přiznám se, že jsem se už zhruba od devadesáté minuty cítil trochu unavený. Ale ještě jsem nějaké síly ke sprintu našel. (úsměv).

Ve dvojutkání jste Stockholmu nastříleli čtyři góly a žádný jste nedostali. Překvapil vás tak hladký postup?

Trochu ano. Je ale naprosto zasloužený. Po domácím vítězství 3:0 jsme nechtěli jet k odvetě do Švédska jen bránit. Jsme moc rádi, že jsme i tady vyhráli a zase trochu přispěli do českého pohárového koeficientu.

Trenér Svědík vypadal po utkání hodně spokojeně...

Je to tak. Zdálo se, že měl stejně výtečnou náladu jako na konci minulé sezony po našem triumfu ve finále Českého poháru nad Spartou.

V pětatřiceti letech si zahrajete základní skupinu některého z evropských pohárů úplně poprvé, že?

Ano. S mužstvy, ve kterých jsem působil předtím, jsem si zahrál maximálně předkola. Takže na stará kolena budu mít premiéru.

Koho si do skupiny přejete?

Ani nevím. Ještě jsem to nestudoval. Ale tuším, že můžeme narazit i na West Ham. To bych bral.

Jaké budete mít ve skupině ambice?

Uvidíme, na koho narazíme. Všichni možní soupeři jsou ovšem hodně silní. My ale i tak budeme chtít každý zápas vyhrát.

Foto: Zerman Jesper, ČTK

Vlasij Sinjavskij (99) ze Slovácka se raduje po vítězné trefě ve Stockholmu.

Zvládnete zběsilé tempo dvou utkání týdně? Ve čtvrtek budete nastupovat k duelům Konferenční ligy a v neděli vás budou čekat střetnutí domácí nejvyšší soutěže...

Bude to mimořádně náročné. A uprostřed příštího týdne je tam navíc ještě vložené ligové kolo. S nabitým programem nic nenaděláme, musíme se s ním poprat. Máme ale široký kádr, určitě se zapojí všichni hráči. Věřím, že se s tím vypořádáme.

Reklama

Související témata: