Hlavní obsah

Je to milník v historii klubu, užívá si postup fotbalistů Slovácka do skupiny kapitán Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se v létě 2018 vracel ze Sparty do mateřského klubu, netušil, že se ještě dočká s fotbalisty Slovácka takové slávy. Kapitán týmu Michal Kadlec si ve čtvrtečním večeru užíval se svými parťáky po výhře 1:0 v odvetě play off ve švédské metropoli sladký postup do základní skupiny Konferenční ligy přes AIK Stockholm.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec na archivním snímku

Článek

„Kdyby mi to někdo předpověděl před pár lety, vůbec bych mu nevěřil. Vždyť v Hradišti se dřív považoval za úspěch střed ligové tabulky. Pak byla naším snem kvalifikace některého z evropských pohárů, a teď jsme dokonce ve skupině. Je to milník v historii Slovácka. Je to super pro nás, pro fanoušky i všechny lidi v klubu," radoval se Kadlec v rozhovoru pro ČT sport z úspěchu mužstva z nejmenšího města tuzemské elitní fotbalové soutěže.

Za hlavní klíč k postupu považuje hladké domácí vítězství 3:0. „V odvetě jsme si už docela věřili. Důležité bylo, že jsme přečkali úvodní tlak domácích. Podržel nás gólman Nguyen," vyzvedl parťáka v brance.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Slovácka v zápase na hřišti AIK Stockholm nezaváhali

Podle Kadlece nepodali Hradišťští u soupeře tak dobrý výkon jako na svém stadionu. „Někteří kluci byli možná trochu nervózní. Ale postoupili jsme naprosto zaslouženě. Třešničkou byla vítězná trefa z brejku. Teď můžeme malinko slavit. Ale jenom chvilku. Vždyť máme strašně nabitý program. Už v neděli hrajeme ligu s Libercem," myslel již na další utkání.

Hrdinou utkání ve Stockholmu se nakonec stal střídající křídelník Vlasij Sinjavskij, který čtvrt hodiny před koncem proměnil Kalabiškův centr z levé strany skluzem v rozhodující trefu. „Dostal jsem perfektní přihrávku. Vstřelil jsem jednoznačně nejdůležitější gól v kariéře. Je to neskutečná euforie," rozplýval se estonský reprezentant.

Neopomněl pochválit spoluhráče za pevnou defenzívu. „Ta byla pro naše vítězství nejdůležitější. Také já musím pochválit Nguyena," ocenil i Sinjavskij výborný výkon brankáře, který tak napravil některé chyby z předchozích duelů, za které ho nedávno kritizoval trenér Slovácka Martin Svědík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň