Hlavní obsah

Staronovými účastníky celostátní ligy jsou FS Sádek a Adria Nový Bor

Sobotní kvalifikace v Kostelci nad Černými lesy zakončila další ročník našich soutěží. Vítězem závěrečného klání se stala FK Adria Nový Bor, před FS Sádek, GOIOA Brno a JK Trans Varnsdorf. Ačkoli se po prvních střetnutích zdálo, že turnaj bude mít jednoznačný průběh a oba tradiční účastníci ligy nebudou mít se svými soupeři příliš starostí, opak se stal pravdou. Hráči Brna i Varnsdorfu po zaplacení nováčkovské daně v prvních duelech dokázali kvalitním výkonem celou soutěž řádně zdramatizovat.

Foto: Miroslav Sedlmaier

futsal-sálový fotbal

Článek

V Kostelci nad Černými Lesy byla odehrána kvalifikace o celostátní ligu pro rok 2012/2013. V turnaji bylo poprvé v našich novodobých soutěžích uplatněno pravidlo o připočtení dodatečného bodu za vítězství v penaltovém rozstřelu. Jeho účinku jsme se dočkali ve všech čtyřech následujících zápasech. Právě díky vítězstvím na penalty měla před posledním kolem Adria náskok před Sádkem, ale i Brno a Varnsdorf měli zcela reálnou šanci postoupit. Před posledním kolem tak bylo jasné, že jejich vítězové v základní hrací době mají zajištěnu účast v příští lize, Adrii a Sádku stačilo k postupu uhrát remízu.

Výsledky :

FS SÁDEK - GIOIA BRNO 5:2 (1:2)

B: Jílek, Nekvida, Navrátil, Švec, Stejskal - Doubravský, Outrata

První poločas utkání byl vyrovnaný, hostující mladý celek začal velmi dobře, sebevědomě, jeho dobře technicky vybavení hráči byli v neustálém pohybu, měnili místa a byli favoritovi kvalifikace více než vyrovnaným soupeřem. Smůlou bylo, že vyrovnávací branku na 2-2 obdrželi 5 sekund před poločasovou přestávkou. To je evidentně zaskočilo a ve druhém poločase se začali trápit, čehož zkušení hráči Sádku dokázali využít, včetně lepší střelecké potence a utkání dovedli do vítězného konce. Přesto brněnští hráči zanechali po prvním utkání velmi dobrý dojem.

FK ADRIA NOVÝ BOR - JK TRANS VARNSDORF 6:3 (4:1)

B: Kadlec 2x, Caizl 2x, Strouhal, Moučka - Beránek Jiří 2x, Beránek Jiř

Utkání mělo vyrovnaný průběh, hráči Nového Boru po taktické hře založené na kvalitní defenzívě, podpořené výborným výkonem brankáře Rangla, spoléhali na rychlé protiútoky, ze kterých rozhodli o konečném zaslouženém výsledku ve svůj prospěch. Hosté se snažili, ale byla na nich znát trochu počáteční nervozita a neproměňování vytvořených střeleckých příležitostí.  í

FS SÁDEK - FK ADRIA NOVÝ BOR 1:1 (0:0) , penalty 3:4

B: Švec - Moučka

Hráči Sádku začali utkání velkým náporem, hosté čekali na jejich chybu a využívali každou příležitost k rychlým, překvapivým brejkům. Oba brankáři byli v tomto utkání skutečnými oporami svých mužstev a bezbrankový stav vydržel až do 25. minuty, kdy přesně mířenou střelou překvapil hostujícího brankáře Tomáš Švec. Hra ještě stoupla na kvalitě, hosté se snažili o vyrovnání, za což byli po právu odměněni ve 36. minutě po rychlé akci přesnou střelou Petra Moučky a vyrovnáním stavu na 1-1. Tento stav vydržel až do závěrečného písknutí rozhodčích a o tom, kdo bude odměněn dvěma body rozhodovalo zahrávání pěti pokutových kopů na každé straně, když poraženému se započítával do tabulky pouze bod jeden. Tady prokázali pevnější nervy novoborští, když na penalty zvítězili 4-3.

GIOIA BRNO - JK TRANS VARNSDORF 3:3 (0:0), penalty 4:3

B: Jašek 2x, Doubravský - Mikolášek, Beránek Jaroslav, Beránek Jiří

Zajímavému utkání hraném stylem "nahoru-dolů" chyběly v prvním poločase jen branky a na ukazateli svítil bezbrankový stav 0-0. Skóre zápasu se měnilo ve 23. minutě, kdy konečně střeleckou smůlu prolomil brněnský Marek Jašek. Po velké chybě v rozehrávce nabídl hostům vyrovnání Prokeš ve 28. minutě -Beránek Jaroslav 1-1, aby o dvě minuty později se hosté ujali vedení Mikoláškem 1-2. Mladíky z Brna to však nezaskočilo a velkou bojovností dokázali ve 37. minutě vyrovnat Pernicou na 2-2. Ještě však nestačili vychutnat radost z vyrovnání a druhou hrubou chybou nabídl hostům vedení 3-2 opět Prokeš, střeleckou příležitost neodmítl hostující Beránek Jiří. V hektickém závěru se však dočkali spravedlivé remízy domácí, když 40 vteřin před koncem vyrovnal svou druhou brankou v utkání Marek Jašek. Na řadu opět přišli pokutové kopy, kde prokázali pevnější nervy hráči z Brna a získali 2 body po penaltovém rozstřelu 4-2.

FS SÁDEK - JK TRANS VARNSDORF 2:2 (0:1) penalty 8:9

B: Nekvinda, Stejskal - Svoboda, Lisý

Hráči Sádku od úvodních minut chybovali, nabídli hostům tři velké příležitosti, Ti jimi ovšem nepochopitelně pohrdli, na druhé straně domácí zahrozili jen v 11. minutě nastřeleným břevněm varnsdorfské branky. Střelecké trápení prolomili hostující hráči ve 13. minutě, kdy skóre otevřel Petr Svoboda. Do druhého poločasu nastoupili domácí s větším nasazením, přesto to byli hosté, kdo měnil stav, na 0-2 zvýšil Lisý Petr ve 21. minutě. Domácím nezbývalo než ještě zvýšit otáčky a střeleckou smůlu prolomili ve 31. minutě Nekvindou. Tlak z jejich strany sílil, ale z vyrovnání se mohli radovat až ve 39. minutě, kdy se prosadil Stejskal, dal výsledku konečnou podobu 2-2 a následovaly opět pokutové kopy, ve kterých dva body získali varnsdorfští po výsledku 9-8. Viděli jsme velmi zajímavé utkání, Sádku nakonec získaný bod zajistil účast v následujícím ročníku celostátní ligy.

GIOIA BRNO - FK ADRIA NOVÝ BOR 3:3 (1:0) penalty 5:3

B: Doubravský, Pernica, Prokeš - Kadlec 3x

V utkání pravdy se rozhodovalo, kdo bude následovat Sádek do celostátní ligy pro příští ročník, matematika byla jasná - domácí musí zvítězit, hostům stačí bod. Byli jsme svědky zápasu výborné úrovně, plné zvratů i skvělých výkonů jednotlivců na obou stranách.U domácích zahrál výborně Doubravský Bohumír, u hostů střelec všech branek Kadlec Jan. Konečná remíza je spravedlivá, ale domácí propadli v utkání po taktické stránce a nabídli tím novoborským dosáhnout svého cíle, čímž bylo uhrát bod a zajistit si tak účast v příštím ročníku celostátní ligy. Po skončení utkání nerozhodným stavem a následných pokutových kopech si dva body připsali brněnští po výsledku 5-3. Brněnští mladíci byli příjemným překvapením kvalifikace, samotný postup jim utekl jen o kousek.

Konečná tabulka:

1) FK Adria Nový Bor 3 1 1 1 0 6b. 10:7

2) FS Sádek 3 1 2 0 0 5b. 8:5

3) GOIOIA Brno 3 0 2 2 1 4b. 8:11

3) JK Trans Varnsdorf 3 0 2 1 1 3b. 8:11

Pořadí střelců:

1. Kadlec Jan - FK Adria Nový Bor 5

2. Beránek Jaroslav - JK TRANS VANSDORF 3

Více na webu ČFSF :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články