Hlavní obsah

Zkušený záložník Lukeš prodloužil o rok smlouvu s Ostravou

Zkušený fotbalista Martin Lukeš prodloužil kontrakt s Baníkem Ostravou o další rok. Čtyřiatřicetiletý záložník je nyní ve čtrnáctém celku uplynulé sezóny první ligy smluvně vázán do 30. června 2014.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Opora Baníku Ostrava Martin Lukeš (vlevo) prodloužila smlouvu o další rok.

Článek

"Martin Lukeš a Baník tvoří neodmyslitelné spojení. Jsme rádi, že u nás Martin bude pokračovat i v nadcházející sezóně," uvedl na webu ostravského klubu sportovní manažer Radek Slončík. Lukeš je podle něj "respektovanou osobností na hřišti i v kabině".

Střední záložník přišel do Baníku v jedenácti letech z Bruntálu a kromě sezony 2003/04, kdy působil ve Slavii, byl celou seniorskou kariéru věrný ostravskému mužstvu. Celkem v první lize odehrál 322 utkání a vstřelil 43 gólů. V roce 1998 dvakrát nastoupil za národní tým a Slovinsku dal dvě branky.

Zatímco Lukeš se s Ostravou dohodl, jiný zkušený fotbalista Davor Kukec má o podobě nového kontraktu diametrálně odlišné představy, než mu klub nabízí. Podle zpráv ze zákulisí nejlepší střelec Baníku z uplynulé sezóny Bazaly pravděpodobně opustí. Rozhodnout se má do konce týdne.

Během víkendu padne rozhodnutí také o osudu obou testovaných Srbů Ivana Mejiče a Mihajila Popoviče, kterým dá trenér Martin Svědík šanci ještě na sobotním Perleťovém poháru v Žirovnici. Tam už nastoupí i záložník Martin Šichor, který je s Ostravou domluvený na podmínkách působení.

Reklama

Související témata: