Hlavní obsah

Neymar se stal hráčem Barcelony. Katalánskému klubu se upsal na pět let

Brazilec Neymar se stal oficiálně novou posilou Barcelony. Jedenadvacetiletý fotbalový útočník Santosu, jenž v neděli odehrál v Riu de Janeiru za národní tým přípravný zápas s Anglií, absolvoval v pondělí na Nou Campu lékařskou prohlídku a poté s katalánským velkoklubem uzavřel pětiletý kontrakt.

Foto: Albert Gea, Reuters

Brazilský fotbalista Neymar se stal oficiálně novou posilou Barcelony.

Článek

Barcelona za Neymara zaplatila 57 miliónů eur (asi 1,5 miliardy korun), což z útočníka udělalo nejdražší posilu v historii klubu. Předchozí maximum patřilo Zlatanu Ibrahimovicovi, který v roce 2009 přišel z Interu Milán za 45 miliónů eur a do Itálie za něj navíc putoval Kamerunec Samuel Eto'o.

V týmu úřadujícího španělského mistra může Neymar vytvořit útok snů s argentinským kanonýrem Lionelem Messim. I to bylo jedním z důvodů, proč se v přetahované mezi Barcelonou a Realem Madrid rozhodl pro katalánský celek.

"Přišel jsem si splnit sen," řekl Neymar, když na Nou Campu předstoupil v dresu s číslem 11 a jmenovkou Neymar jr. před několik stovek fanoušků. "Přišel jsem pomoci, aby Lionel Messi mohl být i nadále nejlepším fotbalistou světa," přidal nadějný forvard.

Daniel Alvés: Přinese nám brazilský styl

Od nových spoluhráčů si Neymar, který do Barcelony přiletěl v pondělí po poledni s otcem soukromým tryskáčem s hodinovým zpožděním, vyslechl jen slova chvály. "Velcí hráči rozumí jeden druhému. Leo udělá z Neymara lepšího fotbalistu a Neymar zase pozvedne Lea," řekl záložník Andrés Iniesta.

"Přinese nám brazilský styl," přidal obránce Daniel Alvés a připomněl řadu bývalých brazilských hvězd Barcelony v čele s Ronaldem a Romáriem. "Prosadili se tady a jsem přesvědčen, že Neymarovi se to také podaří," dodal.

Za Santos hrál Neymar od dětských let a stal se jeho největší hvězdou od dob Pelého. V 230 zápasech nastřílel 138 gólů a při loučení s fanoušky neudržel minulý týden slzy.

Reklama

Související témata: