Hlavní obsah

Arsenal - AC Milán 3:0Rosického gól k zázraku nestačil, Arsenal v Lize mistrů končí

Londýn/Lisabon

Ani vítězství 3:0 v odvetném utkání osmifinále Ligy mistrů Arsenalu nad AC Milán nestačilo k postupu. Úvodní duel totiž skončil 4:0 pro AC Milán a do čtvrtfinále tak postoupil italský celek. Jednu z branek „Kanonýrů“ vstřelil reprezentační kapitán Tomáš Rosický, který byl jedním z nejlepších hráčů zápasu. Ve druhém čtvrtfinále se z postupu raduje Benfica, která v odvetě zvítězila nad Zenitem Petrohrad 2:0. Úvodní duel skončil 3:2 pro ruský celek.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Zklamaný Tomáš Rosický po vyřazení Arsenalu z Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Hrozivé čtyřgólové manko se rozhodli fotbalisté Arsenalu, za které od začátku zápasu nastoupil také Tomáš Rosický, postupně mazat už od samého začátku zápasu. Na svého italského soupeře vyrukovali s aktivní útočnou hrou. K té vyzval trenér Arséne Wenger už samotnou sestavou, když v základní jedenáctce použil hned čtyři útočníky. Na hřišti navíc ofenzivní hráče podporoval Rosický, přes něhož šla většina útočných akcí.

Londýňané se ujali vedení už po šesti minutách hry, když se hlavou po centru z rohového kopu prosadil Koscielny, a dali tak „Rossoneri" jasně najevo, že to s postupem do čtvrtfinále soutěže myslí vážně. Tím spíš, když se ve 26. minutě prosadil Rosický, k němuž poslal míč Silva po nepřesné Walcottově přihrávce. Český záložník zvolil technickou střelu placírkou.

Milánský celek nastoupil do zápasu s jasnou taktikou, která byla založená na rychlých kontrech. Hostující fotbalisté ale hráli jako opaření. Pohybem se nenabízeli, a proto o míče brzy přicházeli. Ještě do konce první půle se domácí prosadili potřetí. Mesbah společně s Nocerinem skřípli Chamberlaina v pokutovém území a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten bez zaváhání proměnil Van Persie.

Van Persie spálil klíčovou šanci

Ve druhé půli mohl vstřelit vytoužený čtvrtý gól znovu Van Persie. Walcottovu střelu zblokoval jeden z bránících hráčů, Abbiati míč vykopl jen před sebe a jako první u něj byl nizozemský šutér. Ten však zaváhal, pokusil se hostujícího gólmana přelobovat, ale Abbiati jeho pokus rukou zlikvidoval.

Důležitou branku mohl vstřelit i Ibrahimovic na druhé straně. Nevydařený výkop gólmana Szczesného však potrestat nedokázal, bránu minul. Obrovskou šanci zahodil i Nocerino, jemuž přihrál před prázdnou bránu střídající Aquilani. Záložník AC Milán však pouze nastřelil polského gólmana ve službách Arsenalu.

Arsenalu se nakonec vytouženou čtvrtou branku vstřelit nepodařilo, takže z postupu se raduje italský velkoklub.

Ve druhém čtvrtfinálovém duelu zvítězili fotbalisté Benfiky Lisabon nad Zenitem Petrohrad 2:0. První branku zápasu vstřelil na konci první půle Maxi Pereira, druhou trefu přidal v závěru zápasu Oliveira.

Osmifinále Ligy mistrů, odvety:
Arsenal - AC Milán 3:0on-line
Branky: 7. Koscielny, 26. Rosický, 42. Van Persie z pen. První zápas 0:4, postupuje AC Milán.
Benfica Lisabon - Zenit Petrohrad 2:0on-line
Branka: 45.+2 Pereira, 90.+3 Oliveira. První zápas 2:3, postupuje Benfica.

Reklama

Související témata: