Hlavní obsah

VIDEO: Vítr lomcoval palmami. A překvapil brankáře

HAIFA/PRAHA

Není radno si zahrávat s nepříznivými povětrnostními podmínkami. Brankář Maccabi Haifa to už ví moc dobře. Ve vichřici, která provázela zápas jeho týmu s Dynamem Kyjev, pokračoval ve hře tím nejhloupějším způsobem. Že za to takhle zaplatí, nečekal ani ve snu.

Vítr pomohl neuvěřitelnému vlastnímu gólu

 
Článek

Naštěstí pro něj se tak stalo jen v přípravném utkání v tréninkovém centru Maccabi, které si od ligových povinností odskočilo k přáteláku s ukrajinským velkoklubem. Ten se teprve chystá na start jarní části své domácí soutěže, v níž bude na prvním místě hájit jednobodový náskok před Šachtarem Doněck.

Poslední testovací duel před ostrým víkendovým startem jara s Arsenalem Kyjev vyšel náramně, Dynamo vyhrálo lehce 5:0, na jeden z gólů se ale vůbec nenadřelo. Domácí gólman Assaf Mendes totiž chtěl rychle pokračovat ve hře, ale moc nedbal na okolnosti. Na to, že vichr mocně lomcuje i mohutnými palmami. Nákop se mu šupem vrátil a míč skončil za jeho zády.

Mezi odborníky na pravidla se mnohdy rozebírají teorie, co všechno by mohlo počasí udělat a jak by sudí mohl být zaskočen rozmary přírody, teď ale vichr zcela reálně vyškolil brankáře. Pobavili se přitom všichni.

Reklama

Související témata: