Hlavní obsah

VIDEO: Fraška! Fotbalisté Bahrajnu nastříleli deset gólů, přesto nepostoupili

Manáma/Praha

Když jde o postup, dějí se ve fotbale mnohdy podivuhodné věci. Někdy se to zvrhne ve frašku. Deset gólů dostali Indonésané od Bahrajnu v posledním utkání další fáze asijské části kvalifikace MS 2014. Ale nakonec ani na mezinárodní scéně málo vídaná palebná schopnost na postup nestačila.

fotbal katar

 
Článek

O co šlo? Ve skupině na dálku bojovaly o postup Katar a Bahrajn. První tým hrál na půdě Íránu a měl výrazně lepší výchozí pozici, vyřadila by jej jen jeho prohra a zároveň vítězství rivala o osm a více gólů. Ale co se nestalo.

Katar vskutku prohrával, a to hned z počátku utkání, pak sice vyrovnal, ale domácí šli zase do vedení. Pro Bahrajn pořád žila dráždivá naděje. Osm gólů? Co to je? Zaokrouhlili to na deset. Co na tom, že v dosavadním průběhu této fáze kvalifikace dali jen tři.

Góly do sítě Indonésanů se shodou okolností začaly sypat zejména ve chvílích, kdy šance na to hrát dál o šampionát v Brazílii byla reálná. Tedy když Írán vedl. Jenže naděje uťali těsně před koncem Katařané, kteří dotlačili míč do sítě - také vcelku pozoruhodným způsobem. Vyrovnali tak na postupových 2:2.

Ani deset gólů tedy Bahrajnu nestačilo. Obrázek o utkání si můžete učinit sami. FIFA přistoupila k šetření záležitosti, těžko ale lze očekávat, že objeví něco převratného.

Reklama

Související témata: