Hlavní obsah

Watford si i díky dvěma Vydrovým gólům zahraje o Premier League

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Watfordu díky dvěma gólům českého útočníka Matěje Vydry a trefě Troye Deeneyho z osmé minuty nastavení vyhráli odvetu semifinále play off druhé anglické ligy nad Leicesterem 3:1. Tým, do jehož kádru patří i obránce Daniel Pudil, tak dokázal napravit porážku 0:1 z úvodního utkání a 27. května si zahraje ve Wembley o postup do nejvyšší soutěže s Brightonem nebo Crystalem Palace. Český reprezentant nastřílel v letošním ročníku League Championship už 22 gólů.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Watfordu Matěj Vydra se raduje z gólu.

Článek

Z české dvojice dostal od trenéra Gianfranka Zoly příležitost v základní sestavě jen Vydra a byl hodně vidět. V sedmé minutě se dostal po přihrávce spoluhráče z útoku Deeneyho do vyložené šance, sám před brankářem ale mířil levačkou těsně vedle tyče.

Po čtvrthodině hry Vydra otevřel skóre z mnohem těžší pozice, když po přihrávce Marka Cassettiho poslal míč ze vzduchu přesně k tyči. Přerušil tak sérii 14 zápasů bez vstřelené branky, dal první gól od konce února a celkově 21. v sezóně.

Už za čtyři minuty však vyrovnal hlavou po rohu David Nugent, takže Watford potřeboval dát k postupu další dvě branky. O tu první se postaral v 66. minutě po parádní kombinaci s Deeneym znovu Vydra, postupový gól Deeneyho po Vydrově pasu však deset minut nato kvůli ofsajdu neplatil.

Infarktové rozuzlení tak přišlo v dlouhém nastaveném čase. Svůj postup mohl z penalty stvrdit Leicester, jenže Anthonyho Knockaerta vychytal brankář Manuel Almunia. Ten okamžitě rozehrál a rychlý protiútok zakončil nekompromisní střelou Deeney. Trávník zaplavili nadšení diváci, ale disciplinovaně ho zase opustili a duel se mohl dohrát.

Druhý finalista play off bude znám v pondělí, Brighton se bude snažit doma zúročit bezbrankovou remízu z pátečního úvodního zápasu na hřišti Crystalu Palace.

Semifinále play off druhé anglické fotbalové ligy - odveta:
Watford - Leicester 3:1 (1:1)
Branky: 15. a 65. Vydra, 90.+8 Deeney - 19. Nugent. První zápas: 0:1, postoupil Watford.

Reklama

Související témata: