Hlavní obsah

Svatba během Eura či manželky na hotelu? Vše se dá řešit, má manažer Šmicer své zkušenosti

Praha

Žádné avízo, že by se některý z fotbalových reprezentantů mínil řídit jeho příkladem a na dobu evropského šampionátu si naplánoval svatbu, sice Vladimír Šmicer nemá, ale ani tato eventualita by ho prý v červnu v Polsku nijak nezaskočila. „Dalo by se to řešit,“ naznačuje, že ho nemůže nic zaskočit a na všechno je připraven. I na krok z mladické nerozvážnosti, jak svůj úprk z Londýna na Staroměstskou radnici a zase z Prahy zpátky za La Manche po šestnácti letech nazývá.

Foto: Ondřej Zlámal, slavia.cz

Pohoda, klid a úsměv... Manažer reprezentace Vladimír Šmicer si lebedí, protože ho nic nemůže překvapit.

Článek

Bylo z toho tehdy pořádné haló. A sousto pro média jak se patří. Pro bulvár tuplované. Dva čeští fotbaloví reprezentanti totiž nepočítali s tím, že by nároďák vydržel na evropském šampionátu v Anglii déle, než po dobu základní skupiny, takže si na červen naplánovali svatbu.

Čáp Novotný odkládal svatbu dvakrát

Slávista Pavel Novotný pravou moravskou na 15. června, jeho klubový spoluhráč Vladimír Šmicer skromnější pražskou prozíravěji až třináct dnů po něm. Když se „Čáp", jak spoluhráči Novotnému přezdívali, od trenéra Uhrina dozvěděl, že ho za La Manche bere a pro EURO 96 s ním počítá, měnil termín svatby poprvé. Na 29. června, tedy den po Šmicrovi a tudíž čtyřiadvacet hodin před finále ve Wembley. Bláhovost domnívat se, že by jim šampionát ještě termínově kolidoval se svatbou.

Oba se ale šíleně spletli, protože triumfální pochod Uhrinova výběru evropským šampionátem se zastavil až ve Wembley, kde na něj čekali 30. června Němci.

Vízek si pro zeťáka přijel

„Za Šmicrem dorazil na semifinále do Manchesteru proti Francouzům jeho nastávající zeť Láďa Vízek. Tvrdil, že už ten předsvatební blázinec nemůže doma vydržet, ale možná, že ve skutečnosti měl za úkol dopravit ženicha do Prahy. Slib jsem mu dal, a když makléřská společnost Iceberg garantovala, že ho leteckým speciálem dopraví tam i zpátky, musel jsem nakonec souhlasit," vzpomíná na tanec kolem svateb tehdejší trenér české reprezentace Dušan Uhrin.

„Však já v sobotu odpoledne přiletěl a na předzápasovém tréninku se už hlásil," připomíná i po letech Šmicer, že obřad na Staroměstské radnici zvládl, ano své vyvolené Pavlíně řekl a do Londýna se vrátil včas. „Ženil jsem se z lásky a jinou možnost jsem ani neměl, protože hned po šampionátu jsem se musel hlásit na své první zahraniční štaci ve francouzském Lens," uvádí.

To Pavel Novotný dopadl hůře... „Nepřicházelo v úvahu, abych ho den před finále uvolnil," postavil se proti druhé svatbě v mančaftu Uhrin, takže „Čáp" musel své vyvolené vzkázat, že se veselka znovu odkládá.

Z Ujfiho se manažer pro volný čas nestane

Proto také současného manažera české fotbalové reprezentace Vladimíra Šmicra nemůže během červnového šampionátu v Polsku nic zaskočit, natož pak vyvést z míry.

Svatba během mistrovství? „Všechno se dá řešit," praví bohorovně. Návštěvy manželek a přítelkyň hráčů na hotelu? „Po dobu základní skupiny tedy ne, protože ani nám to trenér Uhrin v Anglii nepovolil. Pak uvidíme," usmívá se potutelně. A co třeba český kuchař, který by vyvářel svíčkovou a pekl bábovky, jako Josef Golis Šmicrovi a spol. před šestnácti lety v Anglii? „Nikoho brát nebudeme. Už jsme si vyzkoušeli kuchyň ve vratislavském hotelu Monopol a je na špičkové úrovni," málem si pomlaskává reprezentační manažer.

Jen při narážce na herce, zpěváky a různé baviče v čele s Miroslavem Donutilem, kteří jezdili do hotelu Marriott v anglickém Prestonu obveselovat hráče a krátit jim dlouhé chvíle, se trochu zamyslí.

„Budou vystupovat v Českém domě ve Vratislavi, takže si je třeba vypůjčíme. Ale k nám na hotel," uvádí. Že by ale třeba do role manažera pro zábavu a volný čas mohl k reprezentaci angažovat Tomáše Ujfalušiho proslulého narozeninovým večírkem v apartmá dejvického hotelu Praha, to raději přeslechl úplně...

„Přijede se za námi podívat a bude nám fandit, i když bychom ho raději viděli na place. Pořád hraje výborně a dodnes mě mrzí, že se do reprezentace nevrátil," kontroval Šmicer.

Reklama