Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 2:5Stav série 3:3Bitva o titul nekončí! Zlín odvrátil plzeňský mečbol a mistra určí až sedmý zápas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Straka 1 : 0
21. Ondráček 1 : 1
21. Köhler 1 : 2
44. Kostourek 1 : 3
57. Kratěna 2 : 3
57. Holík 2 : 4
60. Tesařík 2 : 5
Záznam online reportáže

Dramatičtější průběh finále hokejové extraligy ani nemohlo nabídnout! Zlín v šestém zápase v Plzni odvrátil mečbol Západočechů, když na začátku druhé třetiny dvěma góly v rozmezí pouhých čtrnácti vteřin otočil skóre a po výsledku 5:2 srovnal stav série. Zlínští tak vyhráli šestý z posledních sedmi venkovních zápasů. O držiteli mistrovského titulu tak rozhodne až sedmý duel, který je na programu v neděli od 18:15 na ledě Beranů.

Článek

Přestože se do plzeňské sestavy vrátil obránce Tomáš Slovák, na ledě nechyběl ani Jaroslav Špaček, který překvapivě naskočil z hokejového důchodu do pátého finálového duelu. Po opatrném úvodu se iniciativy chopili domácí a v sedmé minutě byl blízko otevření skóre Lev, jenž šikovně tečoval Vampolovu pobídku, Sedláček byl ale připravený.

Jenže za další čtyři minuty si vyjel od pravého mantinelu Johnson, Sedláčka sice proti jeho zakončení zachránila horní tyčka, dorážející Straka ale už bez problémů trefil odkrytou klec a euforie na plzeňském stadiónu ještě narostla. Zlín se do první nebezpečnější příležitosti dostal v 16. minutě, kdy při špatném střídání Západočechů zůstal na modré čáře osamocený Ondráček, jenže Mazanec jeho pokus vyrazil.

K obratu stačilo Beranům pouhých 14 vteřin

Vstup do prostřední třetiny vyšel Beranům dokonale. Po devětatřiceti vteřinách neudržel Mazanec Řezníčkovu střelu a Ondráček srovnal. O pouhých čtrnáct vteřin později navíc Leška přiťukl kotouč Köhlerovi, jenž přesnou střelou na Mazancovu lapačku skóre otočil.

Indiáni byli jako opaření, vzruchu před Mazancem přibývalo a zejména Okál s Čajánkem byli nejblíže k tomu, aby domácím zasadili třetí úder. Plzeňský gólman však svůj tým při střelách z bezprostřední blízkosti podržel.

Jiskřička plzeňské naděje zhasla po půl minutě

Rovněž začátek závěrečné části byl v režii Ševců a stejně jako v druhé třetině se to projevilo na skóre. Po rychlém brejku se před branku protáhl Kostourek, puk si stáhl do bekhendu, aby pak zamířil přesně mezi Mazancovy betony. Západočechy mohl vrátit na dostřel Kašpařík, to by ale z necelých dvou metrů nesměl místo odkryté brány trefit jen horní tyč.

Přesto Plzeň nerezignovala a necelé čtyři minuty před třetí sirénou se v závaru před zlínskou brankou zorientoval Kratěna a vykřesal domácím jiskřičku naděje. Ta ale už za půl minuty definitivně zhasla, neboť Hanzlík namazal do sólového úniku Holíkovi, který se tváří v tvář Mazancovi nemýlil.

Dvě minuty před koncem sáhli domácí ke hře bez brankáře, jejich výhodu ještě umocnilo vyloučení Zámorského. Tesařík však trefou do prázdné branky uzavřel na konečných 5:2 pro Berany a o novém mistrovi tak rozhodne až nedělní sedmý duel.

Finále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 11. Martin Straka (Johnson, Jan Kovář), 57. Kratěna - 21. Ondráček (Řezníček, Veselý), 21. Köhler (Leška, Hamrlík), 44. Kostourek (Okál, Köhler), 57. Holík, 60. Tesařík. Rozhodčí: Baluška (SR), Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:7, navíc Linhart a Zámorský (oba Zlín) 10 minut. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 8236 (vyprodáno).
Plzeň: Mazanec - Jiří Hanzlík, J. Špaček, J. Jeřábek, St. Pierre, Slovák, Frolo, Mozík - Johnson, Jan Kovář, Martin Straka - Kratěna, Kašpařík, Vlasák - Balej, T. Sýkora, Pletka - Dvořák, Lev, Vampola - od 35. navíc Petruška. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.
Zlín: J. Sedláček - Zámorský, Řezníček, Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Matějíček, Urbanec - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Melenovský, Holík, Fořt - Okál, Kostourek, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurík.
STAV SÉRIE: 3:3.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4