Hlavní obsah

Jágr o policejní razii v Česku: Už chápu, proč Klaus vyprazdňoval věznice

Praha

S Bostonem právě usiluje o zisk svého třetího Stanley Cupu, i během finálové série proti Chicagu však Jaromír Jágr nemá v hlavě jen myšlenky na hokej. Legendárnímu českému útočníkovi neunikl skandál, který aktuálně hýbe Českem. A rozsáhlé zatýkání v nejvyšších patrech politiky dává do souvislosti s amnestií exprezidenta Václava Klause.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Jaromír Jágr v dresu Bostonu Bruins.

Článek

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu v průběhu čtvrtka provedli na několika místech v Praze, středních a východních Čechách rozsáhlou razii, při níž zadrželi mj. šéfku kanceláře premiéra Petra Nečase Janu Nagyovou, bývalého šéfa Vojenského zpravodajství Ondreje Páleníka i jeho nástupce Milana Kovandu či exposlance Petra Tluchoře. Současně policisté zajistili 150 miliónů korun a několik desítek kilogramů zlata. Sedm zadržených si vyslechlo obvinění a žalobci chystají návrh na uvalení vazby.

Jágr si při sledování kauzy vzpomněl na výrok Klause z počátku roku 2013, když obhajoval svou rozsáhlou a kontroverzní amnestii, jež omilostnila přes deset tisíc odsouzených.

„Klaus k amnestii: Až vychladnou hlavy, čas ukáže, že to bylo správné," citoval Jágr na svém facebookovém profilu slova bývalého prezidenta, který svůj čin takto 6. ledna obhajoval.

"Co se to sakra děje?"

„Vše vypadá, že ve čtvrtek 13. června hlavy vychladly a my všichni ostatní konečně pochopili, co nám chtěl těmito slovy exprezident pan Klaus říci a proč začal vyprazdňovat věznice."

Pak už však přišel do vážnějšího tónu. „Co se to sakra děje? A to jsem si naivně myslel, že jedině my, hráči Bostonu, jsme měli ve čtvrtek den blbec. Doufejme, že jestli je v tom někdo nevinně, že to pro něj dobře dopadne," napsal na závěr svého příspěvku Jágr.

Reklama

Související témata: