Hlavní obsah

Jágr byl úžasný, ale smlouvu už mu nenabídneme, zní z Bostonu

Boston
Aktualizováno

Jaromír Jágr v příští sezóně dres Bostonu oblékat nebude. Jednačtyřicetiletému hokejistovi, který do týmu Bruins přišel z Dallasu před začátkem vyřazovacích bojů NHL, vedení nenabídne prodloužení smlouvy. Informoval o tom den po skončení finálové série o Stanleyův pohár s Chicagem generální manažer Medvědů Peter Chiarelli.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Jaromír Jágr na mantinelu bostonské střídačky během finále Stanley Cupu proti Chicagu

Článek
Fotogalerie

Kladenský rodák se v týmu Bostonu rozhodně neztratil. Brzy zakotvil na pravém křídle druhého útoku, kde připravoval šance pro parťáky Bergerona a Marchanda. Celkově jim nahrál na sedmnáct gólů. Sám však skóroval jen dvakrát, v play off se neprosadil ani jednou.

Gólová impotence byl pravděpodobně také hlavním důvodem, proč se vedení týmu rozhodlo Jágrovi nový kontrakt nenabídnout. „Řekl jsem mu: ‚To, co jsi předvedl v našem dresu, bylo ohromující. Vím, že jsi (v play off) nedal ani gól, ale hra, kterou jsi předváděl, byla úžasná. Při přesilovkách jsi pomáhal dělat prostor na ledě,'" prohlásil Chiarelli pro server mesn.com.

„Jsem šťastný, že jsme tu Jaromíra měli," dodal generální manažer finalisty letošního ročníku Stanley Cupu. Novou smlouvu klub podle Chiarelliho nenabídne ani Jayi Pandolfovi.

Jágr, který před novináře přišel s čerstvě oholenou bradou, s něčím podobným po střeleckém trápení v play off pravděpodobně počítal. „Kdybych dal v play off dvacet gólů... Ale dvacet mi jich chybělo," citoval vtípek legendární 68 server cbssport.com.

V NHL by chtěl olympijský šampión z Nagana zůstat. O jeho budoucnosti by se mělo rozhodnout po 5. červenci, kdy se otevře trh s volnými hráči.

Reklama

Související témata: