Hlavní obsah

Vzal pistoli a dvakrát přepadl banku. Bývalý hráč NHL jde na třicet měsíců do vězení

Québec

Jeho trestní rejstřík už v minulosti čítal několik záznamů a v letošním roce se ještě rozšířil. Bývalý hráč hokejové NHL Patrick Cote, jenž měl za spoluhráče i pár Čechů, byl poslán na třicet měsíců do vězení za ozbrojené přepadení dvou bank v kanadské provincii Québec.

Foto: Sport.cz

Patrick Cote v dresu Nashvillu.

Článek

Na dnes devětatřicetiletého Kanaďana přišla tamní policie v podstatě náhodně. Na konci května se mu totiž porouchal automobil, který řídil. Projíždějící hlídka ze svých záznamů zjistila, že je vůz kradený a řidiče předvolala na stanici.

A tam se policie nestačila divit. Z výslechu totiž vyšlo najevo, že Cote 23. května přepadl banku. Oblečen do béžového kabátu a s pistolí v ruce podal obsluze za přepážkou lísteček, na kterém stálo, aby mu dala veškerý obsah šuplíku. Nakonec utekl s dvěma tisíci dolary (zhruba 40 tisíc korun).

O pár dní později si Cote svůj čin zopakoval, když se rovněž se střelnou zbraní vydal do jiné banky. I z ní si odnesl hotovost, její částku ale policie nezveřejnila. Bývalý útočník se na začátku června před soudem ke svým činům doznal a následně byl odsouzen k odnětí svobody na třicet měsíců.

Čeští hokejisté, se kterými Cote hrál v NHL v jednom týmu:
Dallas
Roman Turek
Petr Buzek
Edmonton
Roman Hamrlík
František Musil
Josef Beránek
Nashville
Pavel Skrbek
Tomáš Vokoun

Nebylo to poprvé, co měl Cote problémy se zákonem. Už dříve byl zatčen, když v jeho autě našla policie marihuanu. Pykal i za krádeže, byl rovněž obviněn z napadení s přitěžujícími okolnostmi s použitím zbraně. Po posledním incidentu mu soud zakázal držení střelné zbraně do konce života.

Cote byl do NHL draftován v roce 1995, když si jej jako celkově 37. v pořadí vybral Dallas. Po tříletém působení u Stars nastupoval i za Edmonton a Nashville. Celkově odehrál v NHL 105 zápasů, ve kterých vstřelil gól a přidal dvě asistence. Profesionální kariéru ukončil v roce 2008 v jedné z nižších zámořských profesionálních soutěžích.

Reklama