Hlavní obsah

Sorry, ale ten Čech se mi vysmíval. Kanadský rabiát vysvětloval na Twitteru svůj surový útok

Praha/St. John´s

Neudržel nervy na uzdě a počínal si jak smyslů zbavený, nyní se kaje. Tedy tak trochu... Kanaďan Justin Pender, který o víkendu v semifinálovém duelu hokejbalového mistrovství světa v St. John´s brutálně zbil české hráče Jana Bacovského a brankáře Lukáše Heczka a navíc ještě zranil slovenského rozhodčího, vysvětloval své odsouzeníhodné chování na sociální síti Twitter a připojil i omluvu.

Hokejbal

 
Článek

„Chtěl bych se v tuto chvíli omluvit za své jednání. Po zápasu jsem neunesl chování hráče soupeřova týmu a ovládl mě hněv. Má odpověď na jeho posmívání byla chybná a v jejím důsledku došlo i ke zranění. Rád bych se omluvil i českému týmu za ubohé řešení celé situace a upřímně věřím, že moje jednání se neodrazí v jejich názoru na mé spoluhráče. To, co jsem provedl, nereprezentuje můj tým ani kanadský hokejbal," napsal 24letý profesionál, který hraje nižší hokejovou ECHL.

K incidentu došlo pouhou vteřinu před koncem semifinálového souboje za rozhodnutého stavu 5:1 pro český celek. Pender před vhazování nejprve hokejkou osekával a později napadl pěstmi střelce dvou gólů Bacovského, který se kvůli možnému trestu na finále nechtěl prát. Svého krajana se pokusil chránit vlastním tělem gólman Heczko, tomu ale řádící kanadský rabiát poranil hlavu. Pender zranil i slovenského sudího Kraloviče, jenž skončil s poškozenými vazy v koleni v nemocnici.

„Rád bych se upřímně omluvil i rozhodčímu, který utrpěl zranění, když jsme na něho já a další hráč v průběhu bitky spadli. Kdybych zůstal klidný a jednoduše odešel, tento incident by se nikdy nestal. Chci se omluvit i svému týmu a do budoucna udělám vše pro to, abych něčemu podobnému zabránil, budu myslet na to, jak mé jednání zasáhlo i lidi kolem mě. Děkuji, že jste věnovali čas přečtení tohoto dopisu. Doufám, že dostatečně vysvětluje, jak svého činu lituji," dodal vyhlášený tvrďák, který za svůj útok vyfasoval trest pouze na dva zápasy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články