Hlavní obsah

Nohavica písní o hokejistovi naštval Slováky. Přes hranici létají hromy blesky

ivi (Bratislava)Sport.czPrávo

Píseň smutného hokejisty od českého písničkáře Jaromíra Nohavici zpívaná ve slovenštině vzbudila rozporuplné reakce a naštvala řadu Slováků. Před květnovým hokejovým šampionátem v Česku, kam zamíří i tisíce slovenských fanoušků, jsou internetové diskuse opět plné vzájemných urážek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Souboje českých a slovenských hokejistů pokaždé provázejí emoce.

Článek

Píseň smutného hokejisty

Nohavica zazpíval zmíněnou píseň (viz přiložené video v galerii) na svém nedávném bratislavském koncertu za přítomnosti českého trenéra slovenského národního mužstva Vladimíra Vůjtka. Diváci v sále odměnili píseň ve slovenštině potleskem. „Moc se mi to líbilo. Byl to vrchol koncertu," uvedl jeden z diváků. „Je to dárek pro slovenský národ," nechal se slyšet zpěvák.

Řada Slováků však považuje text písničky za urážku a cítí v něm výsměch slovenským hokejistům před nadcházejícím šampionátem.

„Počkejte, až vás v Ostravě porazíme, pak vám do smíchu nebude," píše Karol v internetové diskusi. „Ať to zkusí zazpívat na koncertě někde jinde než v Bratislavě a poběží za hranice s kytarou v zadnici," vyhrožuje Igor.

„Tento moravský ožrala ať skládá (songy) na české hokejisty. To by bylo v pořádku," uvedl další diskutující. „Tato písnička mi zkazila celý den. Jsem fanoušek hokeje i Nohavici, ale nikdy jsem nepřál žádnému hokejistovi zranění a už vůbec ne smrt. Chápu, že je to v písni zveličené, ale tohle je moc," konstatuje František.

„Zkus to ještě stokrát a možná to pochopíš," odpovídá mu jiný diskutující. „Nohavica to otextoval velmi výstižně. Vážení Slováci, co tak nalít si konečně čistého vína a uznat, že náš hokej stojí za h...o. Raději se nad tím povznesme a dělejme si srandu ze sebe samých," píše Andrej. „Je to milá a vtipná píseň," dodává Ján.

Reklama

Související témata: