Hlavní obsah

Že nikdo nesmí Jágra kritizovat? To odsuzuju, říká další hrdina z Nagana Hašek

Praha

Legendární hokejový brankář Dominik Hašek se opřel do bývalého spoluhráče a hvězdného útočníka Jaromíra Jágra za to, jakým způsobem se rozhodl ukončit reprezentační kariéru. Haškovi vadí, že Jágr neunesl kritiku expertů na jím předváděnou hru na mistrovství světa v Bělorusku. „Je to projev neúcty,“ uvedl olympijský vítěz a dvojnásobný držitel Stanley Cupu v rozhovoru pro deník Sport.

Foto: Profimedia.cz

Dominik Hašek (vlevo) v rozhovoru s Jaromírem Jágrem v době, kdy oba působili v KHL.

Článek

Jágr se toužil rozloučit s národním dresem ziskem medaile z mistrovství světa. Po vítězství nad Spojenými státy ve čtvrtfinále ale český tým nevstřelil v semifinále ani v zápase o třetí místo gól a v Minsku skončil čtvrtý. Už během turnaje přitom Jágr naznačil, že je to jeho poslední vystoupení v reprezentaci. Oficiální oznámení ale překvapilo kdekoho.

„Nemám zapotřebí, aby si mé jméno bral někdo do huby, když ví úplný hov...," vzkázal svým kritikům Jágr ještě ze šampionátu, na němž osočoval i rozhodčí, které označil za klauny.

Hašek se domnívá, že si Jágr neuvědomuje, jak velké množství lidí může jeho jednání ovlivnit. Někdejší gólman dokonce prohlásil, že Jágr je vyjma prezidentů nejdůležitější ikonou. „On na jednom místě mluví o mládeži, jak má brát trenéry, respektovat jejich příkazy, co všechno chce pro český hokej dělat, a tímhle prohlášením to naprosto popřel. Takhle si každý kluk, který si to přečte, může myslet, že je normální říct: ‚Vy mi do toho nekecejte, Jarda taky říká, že má „kdekdo" držet hubu'," říká Hašek.

„Podstatné je, jak to vyjádřil. Kdyby to udělal kterýkoliv jiný člověk, tak si řeknu, je to blbec, ať si vykládá, co chce. Jenže on je hokejista, největší osobnost českého národa," upozornil Hašek a dodal: „Postavil se do pozice, že on znamená něco víc než jeho kritici, když jim tohle vzákzal," prohlásil Hašek, který se s Jágrem sešel třikrát v reprezentaci. Mimo jiné i v olympijském týmu v Naganu.

Vadí vám způsob, jakým Jaromír Jágr ukončil reprezentační kariéru?
Ano
26,2 %
Ne
73,8 %
Celkem hlasovalo 64681 čtenářů.

Reklama