Hlavní obsah

Výškařka Vlašičová potvrdila start na halovém mítinku v Praze

PRAHA

Mistryně světa ve skoku do výšky Chorvatka Blanka Vlašičová potvrdila start na mezinárodním atletickém halovém mítinku, který se uskuteční 26. února v pražské O2 Aréně. "Mítink světových rekordmanů" bude její poslední zastávkou před halovým mistrovstvím Evropy v Turíně, kde bude pětadvacetiletá atletka útočit na svůj první titul a dokonce i premiérovou medaili.

Článek

Vlašičová měla loni sezonu, v níž několikrát atakovala světový rekord, ale v nejdůležitějších závodech - olympijských hrách a finále Zlaté ligy - prohrála. Letos chce atakovat nejlepší halový výkon 208 cm v podání Švédky Kajsy Bergqvistové. Pro české výškařky Ivu Strakovou a Barboru Lalákovou bude boj s Vlašičovou dobrou zkušeností před vrcholem sezony.

Kromě Vlašičové už potvrdili účast na mítinku také olympijská vítězka v běhu na 800 metrů Pamela Jelimová, která se pokusí o světový rekord na 1000 metrů, olympijský vítěz a světový rekordman Dayron Robles, jenž chce atakovat maximum na šedesátimetrové překážkářské trati, či světová jednička ve stýplu Keňan Paul Kipsiele Koech.

Organizátoři chystají jedenáct disciplín. Vedle všech sprintů na 60 metrů také skok o tyči s Ruskou Jelenou Isinbajevovou, která zatím svůj start nepotvrdila.

Reklama

Související témata: