Hlavní obsah

Cyklistickou Gracii vyhrála v Orlové Němka Worracková

Závod Světového poháru Gracia Orlová vyhrála poprvé v kariéře německá cyklistka Trixi Worracková. Sedmadvacetiletá jezdkyně si v dnešní závěrečné páté etapě v okolí Orlové pohlídala žlutý trikot před Italkou Fabianou Luperiniovou a loňskou vítězkou Nizozemkou Marianne Vosovou, olympijskou šampionkou a mistryní světa. Nejlepší z českých cyklistek Martina Růžičková skončila sedmnáctá.

Článek

Stokilometrový kruh kolem Orlové už nepřinesl žádný pohyb v čele celkového pořadí. Z hlavního pelotonu se sice utrhla osmičlenná skupina, v níž však byly všechny favoritky a navzájem se pozorně hlídaly. Skupinku dovedla do cíle jako první Nizozemka Andrea Bosmanová, za ní projel v krátkých vteřinových intervalech i nejlepší trojlístek celkové klasifikace.

Cyklistický závod Světového poháru žen Gracia Orlová:
5. etapa (100,2 km): 1. Bosmanová (Niz.) 2:33:06, 2. Vžesniauskaiteová (Lit.) stejný časm 3. Mustonenová (Švéd.) -2,... 28. Růžičková (ČR) -3:54.
Konečné pořadí: 1. Worracková (Něm.) 11:08,48, 2. Luperiniová (It.) -2:15, 3. Vosová (Niz.) -2:21,... 17. Růžičková -16:11.

Reklama

Související témata: