Hlavní obsah

Novotný skončil na MS ve snowboardcrossu na 29. místě

GANGWON

Snowboardista Michal Novotný obsadil na mistrovství světa ve snowboardcrossu v korejském Gangwonu 29. místo. Druhý český účastník dnešního závodu Pavel Heiník skončil jednatřicátý.

Foto: www.czech-ski.com

Michal Novotný

Článek

První disciplínu šampionátu ovládl jednadvacetiletý Rakušan Markus Schairer, který v napínavém finále těsně porazil Francouze Xaviera de la Rue a Američana Nicka Baumgartnera.

Novotnému, který byl hlavní českou nadějí v Gangwonu, se nepovedlo navázat na druhého místo z nedávného závodu Světového poháru v Bad Gasteinu. Při čtvrtém startu na mistrovství světa těsně zaostal za svým nejlepším výsledkem, kterým je 28. místo z let 2003 a 2005.

V sobotní kvalifikaci obsadil třináctý snowboardcrossař z olympijských her v Turíně 28. příčku a v neděli vypadl hned v první rozjížďce, v které jel mimo jiné s pozdějším bronzovým medailistou Baumgartnerem. Heiník, jenž postoupil z kvalifikace jako poslední dvaatřicátý, měl ve své jízdě vítěze celého závodu Schairera.

Žádný z českých snowboardcrossařů tak nevyužil šanci vybojovat si na MS nominaci na olympiádu 2010 ve Vancouveru. Účast na hrách by jim zajistila nejhůře 16. pozice.

MS ve snowboardcrossu:
Muži: 1. Schairer (Rak.), 2. X. De le Rue (Fr.), 3. Baumgartner (USA), 4. Velisek (Kan.), 5. Wescott, 6. Watanabe (oba USA), ...29. Novotný, 31. Heiník, v kvalifikaci 33. Flejšar, 42. Novák (všichni ČR).
Ženy: 1. Olafsenová (Nor.), 2. Nobsová, 3. Franconová (obě Švýc.), 4. Rickerová (Kan.), 5. Freiová (Švýc.), 6. Lundholdtová (Dán.), ...v kvalifikaci 23. Krejčová (ČR).

Reklama