Hlavní obsah

VIDEO: Veselý ani letos v NBA neprorazil. Teď už musím něco ukázat, dušuje se

Chicago

Nazrál čas, aby dvaadvacetiletý basketbalista Jan Veselý v nadcházejícím ročníku zámořské NBA více prorazil a začal se více střelecky prosazovat. Ani ve své druhé sezóně za oceánem totiž rodák z Ostravy příliš neoslnil a jeho Washington se do bojů v play off nezapojí. Český hráč v exkluzivním rozhovoru pro Sport.cz přiznal, že příští, v pořadí už třetí sezóna v dresu Wizards, bude zlomová.

Basketbalista Jan Veselý se ohlíží za skončenou sezónou. Video: Marian Hajda, Sport.cz

 
Článek

Podle kouče Washingtonu Randyho Wittmana má český basketbalista problémy se sebedůvěrou. „Budu se snažit individuálně trénovat, chci získat sebevědomí. Mohla by mi k tomu pomoct také reprezentace," potvrdil Jan Veselý svou účast na zářijovém evropském šampionátu.

Bývalý hráč Partizanu Bělehrad se ani ve své druhé sezóně v zámořské soutěži výrazně neprosadil. „Už teď jsem chtěl prorazit, ale nevyšlo to. Měl jsem něco ukázat, trochu se předvést - a to jsem neudělal. Není to jako v Bělehradu, kde jsem byl ještě jako mladý kluk. Třetí sezóna s Wizards je přede mnou a musím do toho dát všechno," dušuje se dvaadvacetiletý křídelník, který dosud v NBA odehrál 108 zápasů s bilancí 393 bodů a 371 doskoků. Průměrně nasbíral 3,64 bodů na zápas.

Veselému věří i jedna z největších hvězd Washingtonu, rozehrávač A.J. Price. „Jan má opravdu velký talent a myslím si, že z něj bude fenomenální hráč. Zatím stále hledá svou hru, ale svými schopnostmi to může dokázat. Podle mě ho čeká velký rok," tvrdí šestadvacetiletý Američan.

Reklama