Hlavní obsah

Bývalá světová jednička Clijstersová se vrací k tenisu

BREE

Bývalá světová jednička Kim Clijstersová se vrací k tenisu. Pětadvacetiletá Belgičanka, která ukončila kariéru před dvěma lety, o tom ve čtvrtek informovala na tiskové konferenci v rodném městě Bree.

Článek

Vítězka US Open z roku 2005 by se mohla poprvé na kurtu představit v srpnových turnajích v Cincinnati a Torontu. "Už jsem požádala o divokou kartu. Chci vědět, jestli na to pořád mám," citovala Clijstersovou agentura Reuters. Tenistka už má navíc jistou i účast na posledním grandslamu sezony US Open, který v roce 2005 vyhrála, protože organizátoři jí divokou kartu už slíbili.

Clijstersová začala o návratu přemýšlet, když se začala připravovat na exhibiční turnaj se Steffi Grafovou, Andrem Agassim a Timem Henmanem v květnu ve Wimbledonu. "Nakoplo mě to, chtěla jsem proto novou výzvu. Zatím to beru jen jako zábavu a uvidíme, jestli na to budu mít," uvedla.

"Teď trénuji šest dní v týdnu, polovinu z toho mi zabere posilování a nabírání fyzičky. Zaměřili jsme se hlavně na to, aby se mi vyhnula zranění," přidala Clijstersová. "Rozhodně ale nehodlám hrát dvacet turnajů za rok jako kdysi. Chci být také s dcerou a rodinou, takže teprve uvidím, jak dlouho se mi bude chtít být od rodiny," uvedla.

I s vítězstvím na US Open má Clijstersová na kontě 34 titulů a světovou jedničkou byla celkem 19 týdnů. Belgická tenistka původně kariéru ukončila kvůli tomu, že chtěla založit rodinu. Loni přivedla na svět dceru Jadu a následuje tak příklad Američanky Lindsay Davenportové, která se po porodu také vrátila k profesionálnímu tenisu.

Reklama